FilmCentrum

Registreren

The Cabin in the Woods

The Cabin in the Woods
Waardering: 4 / 5
20 stemmen

Jaar: 2010
Regie:
Drew Goddard
Cast:
Chris Hemsworth
Richard Jenkins
Bradley Whitford
Genre: Horror / thriller
Lengte: 95 minuten
Première: 19 april 2012
IMDb: 7.0 (372.209 stemmen)
Distributeur: Dutch Filmworks
Kijkwijzer: Mogelijk schade tot 16 jaar Geweld Angst Grof taalgebruik

Reacties (8)

Ramon
donderdag 16 augustus 2012 om 17:03
Waardering: 4.5 / 5

Zeer verfrissende horrorfilm met wat andere elementen, waar je van tevoren niets over moet weten. Kijk dit door Joss Whedon geschreven werk het liefst zonder er ook maar iets over gelezen te hebben!

Margo
woensdag 22 augustus 2012 om 10:02
Waardering: 4 / 5

Ik had er niet veel van verwacht, maar ik vond hem verrassend goed!

Walter
woensdag 15 mei 2013 om 08:40
Waardering: 4 / 5

ik had stiekem gehoopt op meer plottwists. ondanks alle heisa in recensies en op het dvd-hoesje had ik vrij snel door welke kant het zou opgaan. en ik kreeg gelijk. desalniettemin een heel aangename film. ik ben niet zo'n fan van horror, maar de manier waarop het hakken en zagen in The Cabin in the Woods in beeld wordt gebracht en spoiler van gortdroog commentaar wordt voorzien door de mannetjes in het controlecentrum spoiler - kan mij wel bekoren.

Ramon
woensdag 15 mei 2013 om 08:55
Waardering: 4.5 / 5

@Walter: dat maakt het ook zo moeilijk om deze film aan de prijzen aan mensen die niet van horror houden. Er zit een heel andere kant aan de film, maar het is juist belangrijk om dat niet te weten en zonder die kennis kan dit van tevoren overkomen als een domme slasher.

GrayFox
zaterdag 25 mei 2013 om 23:04
Waardering: 1 / 5

Wat een boutfilm zeg! Geniaal!

Hagar
dinsdag 24 september 2013 om 14:26
Waardering: 3.5 / 5

Heerlijke comedy! De heren wetenschappers zijn echt briljant! Ik ken Bradley Whitford van de serie West Wing, waar hij ook al lekker gortdroog was. Hier niet anders.
Jammer is de aankleding van deze comedy.... Ik ben nu eenmaal geen horror-fan, maar gelukkig ken ik mensen als Ramon en Walter, die me verzekeren dat, ondanks mijn afkeer van horror, ik dit ga waarderen. En waarderen doe ik het.
Half puntje aftrek voor de aankleding, maar wát een humor! Knipoog
Het mysterie-element viel me overigens ook tegen. Behalve het eerste kwartier heb ik ook niet het idee dat de makers het probeerden te verbergen. Wat ook niet nodig is!
spoiler Op het einde had ik 1 klein plottwistje verwacht: Het grietje ligt op sterven, de verslaafde lijkt het te kunnen overleven. Maar "the fool" moest sterven, "the virgin" mocht het overleven. Echter, er wordt geimpliceerd dat het grietje geen maagd is, en de verslaafde wel ("We only made out once!"Knipoog. Ik had verwacht dat de goden tevreden zouden zijn met haar als "the fool", en hij als "the virgin" mocht gaan. Maar misschien was het wishfull thinking, ik hou nu eenmaal van een goed aflopend verhaal... Knipoog spoiler

Hagar
maandag 26 oktober 2015 om 09:07
Waardering: 3.5 / 5

Niets toe te voegen op vorige recensie. Ik heb er weer van genoten. Glimlach

EdwinBeek
zaterdag 31 oktober 2020 om 23:30
Waardering: 4 / 5

Verassende en vermakelijke film, waar ik gelukkig al die jaren nog van geen enkele plottwist op de hoogte was.
Alle horror-clichés komen voorbij en men weet er keer op keer een verfrissende draai aan te geven. Vaak compleet gestoord, maar de makers zijn wel de laatste die hun film serieus nemen. Kortom, aanrader voor een sadistische bui.

Reageren

Je kan enkel reageren als je ingelogd bent.

Direct registreren

BIOSCOOP [Bioscoop] Little Women
AWARDS [Awards] Le Mans '66
AWARDS [Awards] Parasite
BIOSCOOP [Bioscoop] 1917

Updates

Reacties

Forum