FilmCentrum

Registreren

Iron Man 2

Iron Man 2
Waardering: 3,5 / 5
21 stemmen

Alternatief: Iron Man II
Jaar: 2010
Regie:
Jon Favreau
Cast:
Robert Downey jr.
Don Cheadle
Scarlett Johansson
Genre: Actie
Lengte: 117 minuten
Première: 28 april 2010
IMDb: 6.9 (807.074 stemmen)
Distributeur: United Int. Pictures
Land: Verenigde Staten
Kijkwijzer: Mogelijk schade tot 12 jaar Geweld

Reacties (5)

Ramon
maandag 24 mei 2010 om 11:52
Waardering: 3 / 5

Helaas is dit vervolg (zoals wel een beetje te verwachten viel) toch minder dan zijn voorganger, weer een typisch geval van "we trekken nu twee keer zoveel uit de kast". Het verhaal heeft teveel subplotjes die er echt niet toe doen (de hele Stark Expo kon weggelaten worden) en er wordt niet goed gebruik gemaakt van de (vele) nieuwe personages.

Aan de andere kant ziet het er wel spectaculair uit en Downey jr blijft cool om naar te kijken. En tja, Scarlett... Knipoog

Nohands
zondag 5 september 2010 om 17:42
Waardering: 3,5 / 5

Fantastishe film, en zeker een waardig opvolger van het eerste deel!! De special effects spetteren van het scherm, en het geluid is ook super bruut!!

Ook de cast en de regie een dikke pluim, ik heb me prima vermaakt met deze film!!!

Ramon
maandag 13 september 2010 om 23:53
Waardering: 3 / 5

Ook een tweede keer kijken bevestigd mijn reactie na de eerste keer: aardige actiefilm, maar lang niet zo goed als de eerste.

GrayFox
woensdag 15 september 2010 om 22:43
Waardering: 2,5 / 5

Best een vermakelijke film. Ik had me erop ingesteld om niet te veel te verwachten, en dan kan het je zeker wel entertainen. De rol van Mickey Rourke was nog wel het leukste aan de film.

Hagar
donderdag 9 april 2015 om 17:52
Waardering: 3 / 5

Als er iets van deze film gezegd mag worden, is het wel dat hij warrig is. Met name aan het begin van de film gebeurt het heel regelmatig dat diverse personages ontzettend snel of door elkaar aan het praten zijn, met als resultaat dat het gesprek niet te volgen is.
Achteraf blijkt dit gesprek dan vaak geen grote invloed op het plot te hebben, maar op het moment dat het gebeurt weet je dat als kijker niet, en het frustreerde me dat ik het niet kon volgen.
Later neemt dit af, maar de film doet duidelijk zijn best om een iets diepgaander plot neer te zetten, met als resultaat dat er alsnog veel dingen gebeuren. Ik had deze film dan ook al eerder gezien, maar kon er weinig meer van navertellen, en de warrigheid bleek de reden.
De film is wel degelijk vermakelijk! De actiescenes zijn goed, duidelijker te volgen dan het plot, en origineel. Slechterik Rourke doet het goed, en zet een duidelijk ander soort slechterik neer dan veel van de andere Marvel films. Downey JR is weer uitstekend op dreef als Stark, die echter helaas te vaak de weg kwijt is in deze film. Het neemt af van zijn aan arrogantie grenzende zelfverzekerdheid die toch een groot deel van zijn charme is.
Een redelijk groot plotgat vond ik wel dat Stark op een bepaald punt in een racewagen stapt, tot grote verrassing van zo'n beetje iedereen, van zijn vriendin, de pers, zijn concurrent tot aan de coureur, de pitcrew en de TV crew aan toe, die allen verrast reageren, maar dat de ene persoon die Stark dood wil hebben er blijkbaar van op de hoogte was, wat de reden was dat hij in een crew-outfit langs de racebaan liep, wachtend tot Stark voorbij zou komen. Natuurlijk, het maakt voor een leuke scene (de reacties van iedereen zijn geinig!) en een super actiescene (Vanko die met zijn zwepen raceauto's doormidden klieft en stoer in slow motion van de explosies wegloopt is best leuk actievoer...), maar de logica is ver te zoeken.
Persoonlijk vind ik het sterkste punt van deze film de aanloop naar alle andere Marvel films. Stark wordt gevraagd als consultant (zoals te zien in Incredible Hulk), maar ook wordt gemeld waarom Avengers Project niet allang in de lucht is met Iron Man (Stark zou te egocentrisch zijn), wat de weg ruim open houdt voor de Avengers film zelf.
Verder wordt de hamer van Thor alvast getoond en heeft Stark een prototype van het Captain America schild in zijn werkplaats. Alle Avengers (op Hawkeye na) zijn zodoende geintroduceerd.
Maar al met al is de film te rommelig door de veelvuldigheid aan subplotjes. Vermakelijk zeker, maar te rommelig.

Reageren

Je kan enkel reageren als je ingelogd bent.

Direct registreren

OSCARS [Oscars] Oppenheimer
OSCARS [Oscars] The Zone of Interest
OSCARS [Oscars] The Holdovers
OSCARS [Oscars] Past Lives

Updates

Reacties

Forum

Furiosa: A Mad Max Saga