FilmCentrum

Registreren

The Prince of Egypt

The Prince of Egypt
Waardering: 3.5 / 5
4 stemmen

Jaar: 1998
Regie:
Brenda Chapman
Steve Hickner
Cast:
Val Kilmer
Ralph Fiennes
Michelle Pfeiffer
Genre: Animatie / avontuur / drama
Lengte: 99 minuten
Première: 17 december 1998
IMDb: 7.1 (123.187 stemmen)

Reacties (1)

EdwinBeek
dinsdag 16 mei 2017 om 19:34
Waardering: 4 / 5

Prince of Egypt is zwaar uitgevallen, maar we hebben het dan ook over een bijbels verhaal van epische proporties.

De prachtig exotische score van Zimmer doet daar nog een flinke schep bovenop. En al die heftigheid smaakt mij uitstekend. De film steekt ontzettend vlot in elkaar en bevat een aantal fantastisch indrukwekkende sequences. Het splijten van de rode zee uiteraard, maar ook een prachtige droomscene waarin hiërogliefen tot leven komen.

Het was de eerste 2D animatiefilm van DreamWorks, nadat Katzenberg zich had losgemaakt van Disney, en hij wist een flink portie talent naar zijn studio te trekken. Hij daagde zijn team uit met uiteenlopende special effects en animatie van realistische characters. Hier en daar is er wat overacting en rubberen beweging te zien, maar al met al visueel een indrukwekkende tour-de-force voor een jonge studio.

Voor mij leverde DreamWorks nooit meer zo'n sterk staaltje filmkunst af als deze prent. Hoewel er wat mij betreft al wat wansmaak te bespeuren valt. Zoals de vervelende bijpersonages Hotep and Huy en het daaruit voortvloeiende en onnodige liedje "You're playing with the Big Boys now."

Verder een vooral vlotte vertelling van het Moses-verhaal. Een prachtige vervanging voor de nu prehistorische film van DeMille, zodat we laatstgenoemde opgelucht terzijde kunnen schuiven.

Reageren

Je kan enkel reageren als je ingelogd bent.

Direct registreren

Stemverdeling

0.5
1
1.5
2
2.5
3
3.5
4
4.5
5

Individuele stemmen

OSCARS [Oscars] Judas and the Black Messiah
OSCARS [Oscars] Nomadland
OSCARS [Oscars] Minari
OSCARS [Oscars] Sound of Metal

Updates

Reacties

Forum

I Care a Lot