FilmCentrum

Registreren

Anvil! the Story of Anvil

Anvil! the Story of Anvil
Waardering: 4 / 5
5 stemmen

Jaar: 2008
Regie:
Sacha Gervasi
Cast:
Steve 'Lips' Kudlow
Robb Reiner
Genre: Documentaire / muziek
Lengte: 90 minuten
IMDb: 7.9 (15.911 stemmen)

Reacties (3)

Hagar
maandag 12 oktober 2015 om 09:09
Waardering: 3.5 / 5

Deze film werd aangeraden na het zien van de film This is Spinal Tap. Iets soortgelijks, maar dan echt, werd mij verteld. Het was geen opsteker, aangezien Spinal Tap in gespeelde vorm een beeld gaf van hoe dom mensen kunnen zijn. Een bewijs dat het er in het echt nog erger aan toe gaat had ik niet nodig.
Echter, ik heb me nog meer hiermee vermaakt dan met Spinal Tap! Het is geweldig om te zien hoe mensen al 30 jaar hun hele leven inrichten op het beetje succes dat ze in het begin van hun carriere hadden. Fascinerend hoe ze nog steeds zo optimistisch erover kunnen zijn. Zielig te zien hoe slecht het kan verlopen. Maar bovenal gewoon grappig. De docu is blijkbaar gemaakt door een Anvil-fan van het eerste uur. Dat deze dat heeft kunnen doen met zoveel humor mag een wonder heten, maar ik ben blij toe!

Walter
maandag 19 oktober 2015 om 16:51
Waardering: 4 / 5

wat Hans zegt, eigenlijk. de beste komische talenten hadden de leukste - of: verdrietigste - scènes niet beter kunnen schrijven of acteren. wat mij betreft is Anvil! The story of Anvil een must-see. (fijn toch wel om te weten dat het met de hoofdrolspelers als gevolg van het succes van deze docu nog een soort van goed is gekomen. dat maakt dat ik bij een volgende kijkbeurt waarschijnlijk iets harder zal lachen.)

Ramon
woensdag 21 oktober 2015 om 21:07
Waardering: 4.5 / 5

Ook een tweede keer is deze real life Spinal Tap enorm de moeite waard gebleken. De bandleden van de metalband Anvil timmeren al tientallen jaren met zoveel passie aan de weg dat je ze alleen daarom al veel succes gunt, waardoor het des te pijnlijker is om te zien waar ze daadwerkelijk staan.

Regisseur (en fan!) Sacha Gervasi viel met zijn neus in de boter door bij diverse momenten aanwezig te zijn die je zelf nooit had kunnen bedenken. Wat moeten deze gasten dan in hun gehele carrière niet hebben meegemaakt?

Enorme aanrader voor eigenlijk vrijwel iedereen, ook voor mensen die niet van de muziekstijl houden.

Reageren

Je kan enkel reageren als je ingelogd bent.

Direct registreren

Stemverdeling

0.5
1
1.5
2
2.5
3
3.5
4
4.5
5

Individuele stemmen

OSCARS [Oscars] Judas and the Black Messiah
OSCARS [Oscars] Nomadland
OSCARS [Oscars] Minari
OSCARS [Oscars] Sound of Metal

Updates

Reacties

Forum

I Care a Lot