FilmCentrum

Registreren

The Godfather

The Godfather
Waardering: 4,5 / 5
20 stemmen

Jaar: 1972
Regie:
Francis Ford Coppola
Cast:
Marlon Brando
Al Pacino
James Caan
Genre: Misdaad / drama / thriller
Lengte: 175 minuten
Première: 18 januari 1973
IMDb: 9.2 (1.840.332 stemmen)
IMDb Top 250: #2
Empire 500: #1
Kijkwijzer: Mogelijk schade tot 16 jaar Geweld Grof taalgebruik

Reacties (3)

Ramon
zaterdag 5 november 2011 om 16:16
Waardering: 5 / 5

Nog altijd een briljante film, vooral dankzij de geweldige sfeer en het fenomenale acteerwerk. Het is ook knap hoe het verhaal vooral om de familie draait, iets wat de meeste misdaadfilms niet goed voor elkaar weten te krijgen.

Het vervolg is nog net een tikkeltje beter, maar alsnog is dit één van de beste films ooit.

EdwinBeek
vrijdag 17 maart 2017 om 19:45
Waardering: 5 / 5

De ultieme cocktail van drama en geweld. Het is fascinerend om te zien hoe het Coppola lukt om onze sympathie op te wekken voor een maffia-familie. Dat komt door zijn steengoede regie, ijzersterke script en geweldige cast. Sommigen kunnen het niet verkroppen dat James Caan en Marlon Brando geen echte Italianen zijn, maar vooral laatstgenoemde weet in zijn korte screen-tijd een gevoelige man neer te zetten waar je van gaat houden. Brando in topvorm.
Ook de transformatie van de nog zeer jonge Pacino wordt ijzersterk gespeeld. En al die prachtige bijrollen; het zijn er teveel om op te noemen. Coppola stopt het eerste half uur (de bruiloft) vol met warm authentiek aandoende shots van een hechte familie. Hierdoor gaan wij als publiek om deze familie geven. En dat is de film's grote kracht. Al het geweld wat daarna ontstaat treft de familie en ons als kijker.

Voor mij het meest emotionele deel van de Godfather-saga, met dank aan Brando. Hij is het hart van de film. Hoe goed deel 2 ook is geworden, dat blijft een film zonder deze fascinerende acteur...

Ramon
dinsdag 24 maart 2020 om 15:59
Waardering: 5 / 5

Onlangs voor de zoveelste keer gezien, maar nu voor het eerst nadat ik het fantastische originele boek ook heb gelezen. Het is een uiterst getrouwe verfilming, maar naast het sterke verhaal klopt alles ook gewoon.

Vroeger zette ik deel 2 net iets boven deel 1, maar daar stop ik mee. Deze twee films zijn nagenoeg perfect, ik ga zo voortaan als gelijken zien.

Reageren

Je kan enkel reageren als je ingelogd bent.

Direct registreren

OSCARS [Oscars] Oppenheimer
OSCARS [Oscars] The Zone of Interest
OSCARS [Oscars] The Holdovers
OSCARS [Oscars] Past Lives

Updates

Reacties

Forum

Furiosa: A Mad Max Saga