FilmCentrum

Registreren

The Lost World: Jurassic Park

The Lost World: Jurassic Park
Waardering: 3.5 / 5
16 stemmen

Alternatief: Jurassic Park 2
Jaar: 1997
Regie:
Steven Spielberg
Cast:
Jeff Goldblum
Julianne Moore
Pete Postlethwaite
Genre: Actie / avontuur / sciencefiction
Lengte: 129 minuten
Première: 25 september 1997
IMDb: 6.6 (376.878 stemmen)

Reacties (6)

Nohands
woensdag 3 februari 2010 om 10:21
Waardering: 3 / 5

Mooie film ,goed verhaal en leuke beelden!!!

Ramon
woensdag 3 februari 2010 om 12:43
Waardering: 4 / 5

Inderdaad heerlijk Glimlach

Ramon
zaterdag 21 april 2012 om 14:14
Waardering: 4 / 5

Aangezien ik vroeger de beide boeken heb gelezen vulde ik de films automatisch aan met de info uit de originele werken, waardoor ik met name dit deel toen nog beter vond. Inmiddels zie ik echter dat deze film wel een stuk zwakker is zonder deze achtergrondinformatie.

Zeker de vergelijking met deel 1 kan het niet doorstaan, maar dat is ook een hele zware opgave. Jeff Goldblum blijft wel briljant.

Hagar
zondag 12 mei 2013 om 20:43
Waardering: 4 / 5

Ik heb delen 1 en 2 altijd op ongeveer gelijke hoogte qua kwaliteit gehad in mijn hoofd. Wat deze film mijns inziens miste was het verrassingseffect.
Nu heb ik de film net opnieuw gezien (na vorige week deel 1), en nu zie ik dat deze ook het zeer prettige vertelritme mist dat deel 1 had.
Het boek heb ik nog niet gelezen (ga ik vanavond nog in beginnen), en ik hoop inderdaad dat die wat plotgaatjes invult, want enkele dingen komen redelijk onlogisch op me over.
Meesterlijk blijven echter de actiescenes. De adrenalinerush is ook in deze film zeker aanwezig!

Walter
dinsdag 6 augustus 2013 om 08:38
Waardering: 4 / 5

dat was weer smullen. op het - toch wel aanzienlijke - spoiler 'waarom is iedereen dood aan boord van het schip'- spoilerplothole na, heb ik echt NIKS te zeuren over deze film. hoewel The Lost World uit 1997 - !!! - komt, kan het overgrote deel van de computeranimaties er nog príma mee door. wat een prestatie!

EdwinBeek
woensdag 29 juli 2020 om 23:17
Waardering: 3 / 5

Jammergenoeg lang niet zo sterk als het 1e deel. De verassing en verwondering ontbreekt hier. Het sociale drama en de cast zijn vele malen zwakker. Julianna Moore werkte flink op m'n zenuwen. Ook de rede om terug in de prehistorie te duiken kon beter uitgedacht worden. Het moment dat Hammond uitlegt dat er al die tijd al een tweede eiland met dino's bestond is bijna beschamend, en Jeff Goldblum verwoord hier dan ook de gedachten van ons kijkers. De schrijvers stenigen zichzelf en het script d.m.v. de bekritiserende observaties van Goldblum. Waarom heeft Spielberg niets gedaan met de spuitbus dat dna bevat en is begraven onder de modder in deel 1?

Aan de andere kant; dit is popcorn-vermaak. Zodra de dino's de film overnemen begint de fun. De sequence met de vrachtwagen over de cliff zijn spannend en waanzinnig goed uitgedacht. Ook het tripje van de T-rex richting San Diego is klassiek monster-vermaak. Zelfs met een zwak, onevenwichtig en niet-ritmisch script weet Spielberg er alsnog lekkere brokken van te maken. De CGI is voor 1997-begrippen nog uitzonderlijk goed. Ongelooflijk. Wat zijn er met CGI eigenlijk weinig écht grote stappen gemaakt in de latere delen...

Reageren

Je kan enkel reageren als je ingelogd bent.

Direct registreren

Stemverdeling

0.5
1
1.5
2
2.5
3
3.5
4
4.5
5

Individuele stemmen

BIOSCOOP [Bioscoop] Little Women
AWARDS [Awards] Le Mans '66
AWARDS [Awards] Parasite
BIOSCOOP [Bioscoop] 1917

Updates

Reacties

Forum