FilmCentrum

Registreren

Back to the Future Part II

Back to the Future Part II
Waardering: 3,5 / 5
19 stemmen

Jaar: 1989
Regie:
Robert Zemeckis
Cast:
Michael J. Fox
Christopher Lloyd
Lea Thompson
Genre: Actie / avontuur / komedie
Lengte: 108 minuten
Première: 22 december 1989
IMDb: 7.8 (525.089 stemmen)
Empire 500: #498

Reacties (7)

Nohands
woensdag 3 februari 2010 om 10:21
Waardering: 3 / 5

Ja jeugdsentiment, blijven leuke films!!! Deel 1 is en blijf toch de leukste!!

Ramon
woensdag 3 februari 2010 om 12:43
Waardering: 5 / 5

Ik kan niet echt kiezen tussen deel 1 en 2...

Ramon
vrijdag 20 augustus 2010 om 12:10
Waardering: 5 / 5

Ik heb ze wederom alle drie gekeken, en ik denk dat ik er nu toch over uit ben: twee is het leukste, maar één zit hem vlak op de hielen!

Andrew
zaterdag 21 augustus 2010 om 23:03

@ Ramon: ik ben zo vrij om je tegen te spreken. Zoals in de meeste gevallen is ook hier het eerste deel de absolute topper. Deel II is in mijn ogen de minste; dit deel was is een beetje 'over the top'.

EdwinBeek
zondag 6 oktober 2013 om 23:38
Waardering: 3 / 5

Heb deel 2 nu ook achter de kiezen. Het tijdlijn-concept wordt nu volledig benut en is hierdoor rijker aan leuke twists en grappige vondsten dan zijn voorganger. Hoewel ik het ritme in deel 1 aangenamer vond wegkijken. Meer opbouw enz. Hier duik je gelijk het verhaal in en men gaat ervan uit dat deel 1 je bekend is.

Vond 't acteren nu soms wel errug over-the-top. Meer dan in deel 1, waar het voor mij nog aanvaardbaar was. De hele film is sowieso ontzettend "cheesy." Maar dan ook ECHT "cheesy." Sommige ingrediënten kunnen alleen in een jaren `80 film. Je moet er van houden.

Verder had de film voor mij iets te weinig gewicht. Vond het allemaal te luchtig. Dat is niet slecht, dat is een kwestie van smaak. Kan er volledig mee inkomen dat dit voor velen pretentieloos vermaak is.

Hagar
dinsdag 8 oktober 2013 om 09:01
Waardering: 4 / 5

Voor mij is deel 2 het minste van de reeks. Deel 1 is gewoon een lekker verhaal met een goed ritme en als totaal een sluitend geheel, en deel 3 zit (meen ik, tijd terug dat ik hem zag) gewoon goed in elkaar.
Deel 2 valt er een beetje buiten. Het is chaotisch en over de top. Daar staat tegenover dat de scenes in 1955 het plaatje uit deel 1 aanvullen en nóg leuker maken.
De chemie tussen Doc en Marty blijft geweldig, en de humor is weer top. Misschien voor mij de minste uit de reeks, maar geen straf om te kijken, en natuurlijk de lijm om beide andere films bij elkaar te houden.

Hagar
maandag 26 oktober 2015 om 09:05
Waardering: 4 / 5

In deel 2 reizen Doc en Marty naar 21 oktober 2015. Jawel, de datum dat ik deze film in de bios zag, vorige week.
Het was daarom dat de film terug in de bioscopen was, en wat een ervaring.
Maar op het grote scherm vallen zowel de voor als de nadelen beter op.
Wat me verbaasde, ondanks de vele keren dat ik de film al zag, was hoe naargeestig deze film bij vlagen eigenlijk is. De toekomst zoals hij geschilderd werd was misschien technologisch iets waar we zelfs nu de datum bereikt is slechts van kunnen dromen. Maar het heden zoals gepresenteerd in deze film is een ware nachtmerrie, en vanwege het ontbreken van humor bij dat gedeelte komt dat extra hard aan. Het is bijna alsof de film, die zich in 3 tijdperken afspeelt, per tijdperk een sfeer wilde neerzetten: De toekomst: Helder en humorvol. Het heden: Duister en neerslachtig. Het verleden: Spannend en mooi.
De film pakt zich dan ook weer volledig samen als Marty eenmaal terug gaat naar 1955.
Jammer, het draaide allemaal om de 2015 datum... Maar Back to the Future is blijkbaar op zijn best in the past!
Het blijft natuurlijk een topper. En in de bioscoop de vooruitblik zien van deel 3 was bitter... Ik wilde op dat moment meer. Maar niet thuis op de bank. Komop, bioscopen van Nederland, gooi deel 3 terug die biossen in!!

Reageren

Je kan enkel reageren als je ingelogd bent.

Direct registreren

OSCARS [Oscars] Oppenheimer
OSCARS [Oscars] The Zone of Interest
OSCARS [Oscars] The Holdovers
OSCARS [Oscars] Past Lives

Updates

Reacties

Forum

Ghostbusters: Frozen Empire