FilmCentrum

Registreren

The Godfather: Part II

The Godfather: Part II
Waardering: 4,5 / 5
15 stemmen

Jaar: 1974
Regie:
Francis Ford Coppola
Cast:
Al Pacino
Robert Duvall
Diane Keaton
Genre: Drama / misdaad
Lengte: 202 minuten
Première: 17 juli 1975
IMDb: 9.0 (1.260.911 stemmen)
IMDb Top 250: #4
Empire 500: #19
Kijkwijzer: Mogelijk schade tot 12 jaar Geweld Angst Grof taalgebruik

Reacties (2)

Ramon
dinsdag 8 november 2011 om 19:09
Waardering: 5 / 5

Naar mijn mening de beste film van de trilogie, en tevens één van de beste films ooit. De dynamiek is nog iets beter uitgewerkt dan bij de eerste film, met name de afwisseling tussen de twee tijdperken en locaties (USA / Sicilië) maakt de film de gehele tijd boeiend.

Het acteerwerk is bovendien van topniveau en de film bevat zoveel karakteristieke shots... Pacino aan het einde bij het raam vat het geheel gewoon perfect samen.

Leuk voor de fans van The Sopranos is trouwens het feitje dat Johnny Ola gespeeld wordt door dezelfde acteur als Junior Soprano.

EdwinBeek
dinsdag 28 maart 2017 om 21:10
Waardering: 4,5 / 5

Als alle vervolgen de kwaliteit bezaten van deze 2e Godfather, hadden we niets te klagen. Dit deel is duidelijk meer ambitieus en dat is te zien aan de locaties, aankleding en de algehele schaal van de film. Maakt dat het tot een betere film? Voor mij niet persé. Vind het hier en daar iets te droog worden door met name de vrij ingewikkelde, zakelijke intriges. Het is opletten geblazen.

De film duurt voor het mooie ook iets te lang, maar verveeld nergens. Hoogtepunten voor mij zijn toch wel de sequenties die zich in het verleden afspelen. Sfeervolle shots met uitbundige Italiaanse rollen en de altijd subtiele Robert De Niro, die zich het hese stemgeluid van Brando volledig heeft eigengemaakt.
Het hoogtepunt in het heden is natuurlijk de ontmaskering van spoiler zwakke broer Fredo. spoiler Pure spanning en emotie in deze scenes. Ook al kijk je de film voor de zoveelste keer. Het einde is wrang en leeg. Een perfect einde.

En ineens was daar "Godfather Part III…"

Reageren

Je kan enkel reageren als je ingelogd bent.

Direct registreren

OSCARS [Oscars] Oppenheimer
OSCARS [Oscars] The Zone of Interest
OSCARS [Oscars] The Holdovers
OSCARS [Oscars] Past Lives

Updates

Reacties

Forum

Ghostbusters: Frozen Empire