FilmCentrum

Registreren

Carrie

Carrie
Waardering: 3,5 / 5
7 stemmen

Jaar: 1976
Regie:
Brian de Palma
Cast:
Sissy Spacek
Piper Laurie
Amy Irving
Genre: Drama / horror / thriller
Lengte: 98 minuten
IMDb: 7.4 (185.874 stemmen)
Empire 500: #86

Reacties (1)

EdwinBeek
zondag 12 juli 2015 om 00:17
Waardering: 3,5 / 5

Ik heb m'n horror graag persoonlijker dan slechts de gore and guts en Carrie voldoet hier prima aan. Eigenlijk is het één grote practical joke van 95 minuten lang. Alles is ontzettend over-the-top; het verhaal (Stephen King's eerste boek), de personages, situaties, muziek, geluid en het acteerwerk. Nu heb ik van regisseur DePalma nog nooit iets gezien wat subtiel is, dus was niet verrast. Dat de film jaren '70 SCHREEUWT voegt ook weinig nuancering toe.

Waarom hij naar mijn idee toch een ruim voldoende binnensleept is het ontroerende portret dat hij creëert van Carrie. Sissy Spacek is uitstekend gecast als de schuwe tiener die uiteindelijk opbloeit als een mooie naturelle dame. En dan komt het spoiler onvermijdelijke einde spoiler des te harder aan.

De visuele flair van De Palma kijkt fijn weg. Hij gebruikt alle trucs die met een camera mogelijk zijn. Eén scene voelt teveel als experiment en is misplaatst; de scene waarin 3 gasten tuxedo's passen en hij beeld en geluid versneld afspeelt. Van zijn grote voorbeeld Hitchcock 'leent' hij even de snerpende violen uit "Psycho." Werkt prima.

Reageren

Je kan enkel reageren als je ingelogd bent.

Direct registreren

Stemverdeling

0.5
1
1.5
2
2.5
3
3.5
4
4.5
5

Individuele stemmen

OSCARS [Oscars] Oppenheimer
OSCARS [Oscars] The Zone of Interest
OSCARS [Oscars] The Holdovers
OSCARS [Oscars] Past Lives

Updates

Reacties

Forum

Ghostbusters: Frozen Empire