FilmCentrum

Registreren

Pocahontas

Pocahontas
Waardering: 3.5 / 5
7 stemmen

Jaar: 1995
Regie:
Mike Gabriel
Eric Goldberg
Cast:
Irene Bedard
Judy Kuhn
Mel Gibson
Genre: Animatie / drama / familie
Lengte: 81 minuten
Première: 23 november 1995
IMDb: 6.7 (128.997 stemmen)

Reacties (1)

Hagar
maandag 22 september 2014 om 19:17
Waardering: 3.5 / 5

Dit is een van de weinige Disneyfilms waarvan mijn mening door de jaren heen eigenlijk nooit echt veranderd is. Het nadeel is dat die mening niet onverdeeld positief is...
Pocahontas is een tussenfilm, voor wat betreft de tijdperken. Belle en Het Beest, De Kleine Zeemeermin, Aladdin en The Lion King hadden allen nog te kampen met consistentiefouten. De personages waren niet elke scene even fantastisch getekend.
Latere films zoals Tarzan, Hercules en Hunchback of Notre Dame hebben hier bijna tot geen last van.
Pocahontas is duidelijk een stap voorwaarts qua consistentie in animatie. Het nadeel is dat de hoekige en een tikkeltje realistische stijl voor de tekenaars een uitdaging vormde, en dat zie je. Het is dan ook niet vlekkeloos, en zelfs waar het dat wel is, voelt het soms wat ongemakkelijk.
Oh, er zijn uitzonderingen. De diertjes zijn geweldig geanimeerd, en ook Gouverneur Ratcliffe is karikaturaal genoeg om indrukwekkend te zijn.
De muziek van de film is weergaloos goed! Sfeervol, goed op zijn plek, en zelfs grensverleggend (een nummer zoals Savages tegen het einde van de film, dat in feite oproept tot bloedvergieten, zie je niet heel veel in Disneyfilms!).
Toch voelt het allemaal wat matjes aan... De dieren redden de film, want ze brengen de nodige humor erin op een positieve wijze. De dramatische momenten zijn erg sterk en blijven boeien. Maar de momenten die aan geen van deze kwalificaties voldoen kruipen soms wat, en hoewel het boeiend genoeg blijft, kan ik me voorstellen dat veel kinderen er niet zo over denken.
Al met al een film die zeker een dikke voldoende binnensleept, maar waar je wel echt zin in moet hebben.

Reageren

Je kan enkel reageren als je ingelogd bent.

Direct registreren

Stemverdeling

0.5
1
1.5
2
2.5
3
3.5
4
4.5
5

Individuele stemmen

OSCARS [Oscars] Black Panther
OSCARS [Oscars] Vice
BIOSCOOP [Bioscoop] Happy Death Day 2U
OSCARS [Oscars] The Favourite

Updates

Reacties

Forum

Midsommar