FilmCentrum

Registreren

Tombstone

Tombstone
Waardering: 3.5 / 5
6 stemmen

Jaar: 1993
Regie:
George P. Cosmatos
Cast:
Kurt Russell
Val Kilmer
Sam Elliott
Genre: Actie / drama / geschiedenis
Lengte: 130 minuten
Première: 17 februari 1994
IMDb: 7.8 (120.230 stemmen)

Reacties (3)

Hagar
zondag 21 augustus 2016 om 00:03
Waardering: 2.5 / 5

Er is een genre dat gewoon het beste te omschrijven is als 'foute jaren '80 films'. Ik weet het, want ik ben er groot fan van. Het betekent overigens niet per definitie dat ze slecht zijn, maar gewoon.... fout.
Maar ook de jaren '90 kennen zo'n genre. Het 'we trekken een blik op-dat-moment-bekende acteurs open, en hopen op een goede film-genre'.
Tombstone is er zo eentje. Ikzelf heb geen idee waarom iemand dacht dat dit bovengemiddeld zou worden. Aan de acteurlijst te zien dacht men het wel, want er speelt bijna geen onbekend figuur in mee. Maar de drie acteurs die de broers Earp spelen komen mij op geen moment over als broers. Ze lijken niet op elkaar, en handelen er ook niet naar.
Ook had ik met name in de eerste helft bij elke scene het idee dat de acteurs.... acteerden. Natuurlijk doen ze dat, maar dat hoort niet op te vallen. Dat deed het in mijn optiek wel.
Ook het verhaal hielp niet erg mee.
Toch.... Westerns hebben volgens mij soms een eigen regelgeving. Een verhaal is niet perse nodig. Je kunt je een hele film afvragen wat een personage voortdrijft, en er nooit achter komen, en het maakt niet uit. Je accepteert het, en het is prima. Zo eigenlijk ook hier. Waarom Wyatt Earp de dingen doet die hij doet? Geen idee. Echt niet. Maar hee, het is een western. Het is een som van personages. Eigenlijk werkt dat voldoende voor een vermakelijke film. Maar in mijn optiek niet meer dan dat.

EdwinBeek
zondag 21 augustus 2016 om 16:55
Waardering: 3 / 5

Ik heb vaak moeite met amerikaanse westerns. Te patriot-achtig. Mijn voorkeur gaat uit naar de Italiaanse. Niet dat die waarheidsgetrouw zijn, maar ze zijn minder zwaarwichtig en trappen meer lol.

Kreeg het idee dat deze film overbevolkt was met personages die allemaal niet bar veel interessants te doen hebben. Als ze dat wel hebben, is het vaak wat vlak geschreven en geacteerd. Val Kilmer maakt het meeste van zijn personage. Hij heeft dan ook de best geschreven rol in handen.

Verder vond ik het ritme en de personages weinig overtuigen. Dat deed overigens niets af aan de schitterende cinematografie en het prachtige set-design. En mocht je je vervelen tijdens het kijken; probeer zoveel mogelijk acteurs te herkennen achter de dikke druipsnorren. De verliezer laat z’n snor staan.

Ramon
zondag 28 augustus 2016 om 19:13
Waardering: 2.5 / 5

Aardige western, maar niet meer dan dat. Wat losse leuke momenten, maar ook een plot dat af en toe simpelweg onlogisch of onduidelijk is.

Reageren

Je kan enkel reageren als je ingelogd bent.

Direct registreren

Stemverdeling

0.5
1
1.5
2
2.5
3
3.5
4
4.5
5

Individuele stemmen

BIOSCOOP [Bioscoop] Little Women
AWARDS [Awards] Le Mans '66
AWARDS [Awards] Parasite
BIOSCOOP [Bioscoop] 1917

Updates

Reacties

Forum