FilmCentrum

Registreren

Grumpy Old Men

Grumpy Old Men
Waardering: 3.5 / 5
2 stemmen

Jaar: 1993
Regie:
Donald Petrie
Cast:
Jack Lemmon
Walter Matthau
Ann-Margret
Genre: Komedie / drama
Lengte: 103 minuten
Première: 23 juni 1994
IMDb: 7.0 (41.858 stemmen)

Reacties (2)

EdwinBeek
zondag 3 juni 2018 om 20:53
Waardering: 3.5 / 5

Lemmon en Matthau waren hier al in de 70, maar de onderlinge chemie was er nog duidelijk. Met de welbekende rolverdeling die bij het publiek al jaren werkt.

Het uitgangspunt kan niet eenvoudiger; buren en weduwnaars Lemmon en Matthau hebben een burenruzie en die krijgt nog eens extra impact wanneer een excentrieke, aantrekkelijke EN alleenstaande buurvrouw het huis aan de overkant gaat bewonen.
Het verleden van beide heren wordt langzaam uit de doeken gedaan en al heeft de film weinig tempo, de oude rotten Lemmon en Matthau vullen de zwakkere momenten op. Zij weten als geen ander wat komische timing is, zonder de emotionele kant van de karakters uit het oog te verliezen. De hoogbejaarde acteur Burgess Meredith (Mickey Goldmill uit Rocky) komt tussendoor nog eens vermakelijk opdraven als de stokoude vader van Lemmon.

Toch werd de film me te melodramatisch. En Ann-Margret als de buurvrouw werd wel erg excentriek gespeeld, waardoor de geloofwaardigheid voor mij een klap kreeg. Iets meer kolder en minder drama had voor mij het betere recept geweest, gok ik. Hoewel ik de film met plezier heb uitgezeten. Zéker als na de credits nog even een blooper-reel is gemonteerd, waarin de 86-jarige Meredith de show steelt met z'n improvisaties.

Hagar
vrijdag 8 juni 2018 om 22:11
Waardering: 3.5 / 5

Eigenlijk volledig eens met Edwin, op 1 klein dingetje na: Het werd mij NIET te melodramatisch. Ik vond de balans precies juist, en waar het BIJNA over het randje ging, was het nodig om de scene erop klaar te stomen, een payoff die wat mij betreft de moeite waard was.
spoiler Daarbij, het melodramatische werd keurig in balans gehouden door de droge humor.... "John! Are you dead?" "Not yet, but I don't wanna die looking at your ugly mug so get lost!" Blij spoiler

Reageren

Je kan enkel reageren als je ingelogd bent.

Direct registreren

Stemverdeling

0.5
1
1.5
2
2.5
3
3.5
4
4.5
5

Individuele stemmen

BIOSCOOP [Bioscoop] Little Women
AWARDS [Awards] Le Mans '66
AWARDS [Awards] Parasite
BIOSCOOP [Bioscoop] 1917

Updates

Reacties

Forum

The Personal History of David Copperfield