FilmCentrum

Registreren

Goldfinger

Goldfinger
Waardering: 3,5 / 5
9 stemmen

Alternatief: Gold Finger
Jaar: 1964
Regie:
Guy Hamilton
Cast:
Sean Connery
Honor Blackman
Gert Fröbe
Genre: Actie / avontuur / thriller
Lengte: 110 minuten
Première: 15 april 1965
IMDb: 7.7 (189.999 stemmen)
Empire 500: #166

Reacties (2)

Robert
vrijdag 23 september 2011 om 08:45
Waardering: 4 / 5

Een van de beste, zo niet de beste James Bond film. Goldfinger is een geweldige bad guy en Pussy Galore is ook een echte Bondgirl, inclusief dubieuze naam.
Verder is de muziek natuurlijk geweldig, evenals de actie en humor. Vooral de scène met de laser blijft je bij: do you expect me to talk? - No mr. Bond, I expect you to die...

EdwinBeek
zondag 24 januari 2016 om 18:53
Waardering: 3,5 / 5

Stond bij mij in herinnering als de blauwdruk voor een klassieke Bond-film. Fijne score inclusief mijn favoriete Bond-song. Toch verraste het hoge tongue-in-cheek gehalte mij weer tijdens m'n recente kijkbeurt. Maar het blijft binnen de perken en zadelt het karakter van Bond niet op met allerlei onnozele koddigheden. Connery blijft geloofwaardig.

Minder geloofwaardig zijn de hoeveelheid vrouwen die deze Bond bevolken. Ik weet niet hoeveel blikken zijn opengetrokken om de zwembad-sequence mee te vullen, maar hun aantal is opvallend te noemen. De enige dame die niet de bimbo hoeft te spelen luistert dan weer naar de naam Pussy Gallore... Connery regeert zijn harem met harde hand. Hij commandeert met hier een tik, corrigeert met daar een pets. De macho regeert in de jaren '60.

Ach, drijf mee op de oubolligheid en gekheid van de film en alles kijkt lekker weg. Overigens was de dubbing van Goldfinger me niet eens opgevallen. De man bleek geen woord Engels te spreken. Het belette hem niet een mooie boef neer te zetten met één van de betere oneliners van een Bond-schurk.

Reageren

Je kan enkel reageren als je ingelogd bent.

Direct registreren

Stemverdeling

0.5
1
1.5
2
2.5
3
3.5
4
4.5
5

Individuele stemmen

OSCARS [Oscars] Oppenheimer
OSCARS [Oscars] The Zone of Interest
OSCARS [Oscars] The Holdovers
OSCARS [Oscars] Past Lives

Updates

Reacties

Forum

Ghostbusters: Frozen Empire