FilmCentrum

Registreren

Howards End

Howards End
Waardering: 3 / 5
1 stem

Jaar: 1992
Regie:
James Ivory
Cast:
Anthony Hopkins
Emma Thompson
Vanessa Redgrave
Genre: Drama / romantiek
Lengte: 140 minuten
Première: 17 september 1992
8 juni 2017 (re-release)
IMDb: 7.4 (27.028 stemmen)
Kijkwijzer: Mogelijk schade tot 6 jaar Geweld
Margaret Schlegel is een vrouw uit de middenklasse die trouwt met de in zijn gevoelsleven nogal geremde weduwnaar Henry, een meer dan bemiddelde zakenman. Henry is "terribly old fashioned", Margaret een moderne vrouw die voor haar gevoelens uitkomt, ook al is haar huwelijk een nogal bizar verstandsarrangement. Wat volgt is een beklemmende vertelling over rivaliserende families, liefdesverwikkelingen, het behoud van een landgoed – Margaret erft Howards End na het overlijden van Henry’s eerste vrouw – en klassentegenstellingen in het Edwardiaanse tijdperk.

Trailer

Reacties (1)

EdwinBeek
zaterdag 13 januari 2018 om 23:53
Waardering: 3 / 5

Een verhaal over klassentegenstellingen in het oude Engeland, verwerkt tot degelijk kostuumdrama. Niets meer of minder. Met vlagen te lang en saai om 2,5 uur lang te boeien.

Overtuigende rol van Emma Thompson, die er dan ook met de oscar vandoor ging. Verder prachige kostuums, mooie cinematografie en een fijne soundtrack op de achtergrond. Heb ik nog superlatieven te melden over de grote Anthony Hopkins? Nee. Misschien is het de rol die zo geschreven is, maar hij laat geen verpletterende indruk achter. Eerder een wat matte. En gezien zijn doorgaans weinig sympathieke rollen, was ik voortdurend op mijn hoede voor de man, spoiler terwijl hij simpelweg niet veel kwaads in de zin had. spoiler Vreemd te merken hoe een casting van een bepaald acteur invloed heeft over hoe je een karakter al op voorhand invult, die vervolgens spoiler compleet incorrect blijkt te zijn... spoiler

Reageren

Je kan enkel reageren als je ingelogd bent.

Direct registreren

Stemverdeling

0.5
1
1.5
2
2.5
3
3.5
4
4.5
5

Individuele stemmen

BIOSCOOP [Bioscoop] Little Women
AWARDS [Awards] Le Mans '66
AWARDS [Awards] Parasite
BIOSCOOP [Bioscoop] 1917

Updates

Reacties

Forum