FilmCentrum

Registreren

Eternal Sunshine of the Spotless Mind

Eternal Sunshine of the Spotless Mind
Waardering: 4 / 5
21 stemmen

Jaar: 2004
Regie:
Michel Gondry
Cast:
Jim Carrey
Kate Winslet
Gerry Robert Byrne
Genre: Drama / romantiek
Lengte: 108 minuten
Première: 16 september 2004
IMDb: 8.3 (1.003.816 stemmen)
IMDb Top 250: #91
Empire 500: #73
Wanneer Joel Barish ontdekt dat zijn vriendin Clementine Kruczynski hem uit haar geheugen heeft laten wissen, besluit hij dezelfde procedure te ondergaan. Tijdens de behandeling blijkt zijn liefde voor haar echter sterker te zijn dan hij had verwacht.

Reacties (2)

Robert
vrijdag 9 juli 2010 om 09:45
Waardering: 4 / 5

Wauw, wat een intrigerende film is dit zeg! Ik heb hem gisteren voor het eerst gezien op dvd en het was geen tegenvaller. Het eerste half uur dacht ik nog "waarom vind iedereen dit zo'n goede film (getuige de hoge scores bij IMDb en Empire)", maar toen ik eenmaal doorkreeg waar het verhaal heenging, was ik verkocht. Toch erg knap om spoiler het verhaal achterstevoren te vertellen spoiler. Een terechte Oscar voor beste script in ieder geval. Eigenlijk kun je helemaal niets zeggen over het verhaal zonder iets weg te geven, dus daar zal ik verder niet over uitwijden.

Ramon
dinsdag 21 mei 2013 om 20:54
Waardering: 5 / 5

Nog altijd één van mijn favoriete films aller tijden, de zoveelste kijkbeurt bevestigde dan ook weer dat hij in mijn top 10 thuis hoort.

Het intrigerende concept om iemand uit je herinneringen te laten wissen is zelf al interessant, maar schrijver Charlie Kaufman brengt hier nog meer lagen op aan en creëert zo een briljant plot. De diverse personages krijgen allemaal ruimte voor hun eigen ontwikkelingen, waar je oprecht meer van wil weten.

Naast het verhaal is ook het acteerwerk van zeer hoge kwaliteit (de beste dramatische rol van Jim Carrey), en maakt de visuele stijl van regisseur Gondry het geheel af. Met recht een moderne klassieker, die ik nog heel vaak zal bezoeken.

Reageren

Je kan enkel reageren als je ingelogd bent.

Direct registreren

OSCARS [Oscars] Oppenheimer
OSCARS [Oscars] The Zone of Interest
OSCARS [Oscars] The Holdovers
OSCARS [Oscars] Past Lives

Updates

Reacties

Forum

Ghostbusters: Frozen Empire