FilmCentrum

Registreren

Apocalypse Now

Apocalypse Now
Waardering: 4 / 5
14 stemmen

Alternatief: Apocalypse Now Redux
Apocalypse Now Final Cut
Jaar: 1979
Regie:
Francis Ford Coppola
Cast:
Martin Sheen
Marlon Brando
Robert Duvall
Genre: Drama / mysterie / oorlog
Lengte: 147 minuten
Première: 1 november 1979
19 december 2019 (re-release)
IMDb: 8.5 (664.230 stemmen)
IMDb Top 250: #53
Empire 500: #7
Kijkwijzer: Mogelijk schade tot 16 jaar Geweld Grof taalgebruik
Ten tijde van de Vietnamoorlog, wordt Captain Willard de jungle in gestuurd om Colonel Kurtz te vinden en te vermoorden. Kurtz heeft zijn eigen leger opgebouwd, en weigert nog naar de legerleiding te luisteren. Terwijl Willard de jungle in vaart, worden hij en de rest van de bemanning langzaam overvallen door de gevechten en gekte van de omgeving.

Trailer

Reacties (3)

Ramon
zondag 21 april 2013 om 18:04
Waardering: 4,5 / 5

Niet alleen één van de beste films over Vietnam, maar ook in het algemeen een zeer terechte klassieker. Diverse geplande én ongeplande factoren zorgen ervoor dat dit een intrigerend portret is van diverse personages in een situatie die we ons nu niet meer voor kunnen stellen. Zowel surrealistisch als realistisch tegelijk.

Zeer interessant is ook de documentaire Hearts of Darkness, waarin we te zien krijgen hoe zwaar men (met name Coppola) het had tijdens de opnames.

Walter
maandag 15 juli 2013 om 22:11
Waardering: 4 / 5

tot een kwartier voor het eind van de film vroeg ik me af: 'heb ik Marlon Brando nou gemíst of moet-ie nog komen?' en: 'als-ie nog moet komen, waarom staat zijn naam dan met koeienletters op de dvd-hoes?' en dan verschijnt Brando drie seconden in beeld en steelt hij de show. wat een acteur. je zou die arme Martin Sheen - ik moet mijn best doen nu niet te schrijven: wat lijkt Charlie op zijn vader - bijna vergeten. en die doet toch drie uur erg zijn best.

Apocalypse now is een aanrader voor wie zitvlees heeft. (het gezelschap waarin ik de film bekeek heeft dat niet en dat deed toch iets af aan het kijkgenot.)

MRDammann
maandag 26 mei 2014 om 21:02
Waardering: 4,5 / 5

Ik heb veel oorlogfilms gezien, maar films over de Vietnam-oorlog hebben me altijd het meeste geboeid. Maar deze film is toch wel mijn favoriet in dat genre.
Het begint met de eerste, meesterlijke scene. Ondersteund door het wereldnummer van The Doors. Ik zat er meteen helemaal in. Dan begint het grote schouwspel van meer dan 3 uur. De sfeer is fantastisch, de shots zijn wonderschoon en de waanzin van de oorlog is zelden zó goed in beeld gebracht.
Dan te bedenken dat deze film zoveel problemen gehad. Vele problemen met de acteurs, geld en het weer. Ondanks of misschien dankzij maakt dat deze film tot een meesterwerk.
Dan komt de laatste scene en dat maakt dat deze film in de top 10 van mijn favoriete films staat!

Reageren

Je kan enkel reageren als je ingelogd bent.

Direct registreren

Stemverdeling

0.5
1
1.5
2
2.5
3
3.5
4
4.5
5

Individuele stemmen

OSCARS [Oscars] Oppenheimer
OSCARS [Oscars] The Zone of Interest
OSCARS [Oscars] The Holdovers
OSCARS [Oscars] Past Lives

Updates

Reacties

Forum

Furiosa: A Mad Max Saga