FilmCentrum

Registreren

Arachnophobia

Arachnophobia
Waardering: 3.5 / 5
5 stemmen

Jaar: 1990
Regie:
Frank Marshall
Cast:
Jeff Daniels
Harley Jane Kozak
John Goodman
Genre: Komedie / sciencefiction / thriller
Lengte: 103 minuten
Première: 14 december 1990
IMDb: 6.4 (60.901 stemmen)

Reacties (2)

Andrew
zaterdag 21 augustus 2010 om 23:48
Waardering: 3 / 5

Beetje doorsnee 'griezelbeestenfilm'. Frank Marshall (uit de Spielbergstal) heeft goed van de meester afgekeken, maar niet meer dan dat. Het enige waar Marshall Spielberg (een beetje) mee heeft overtroffen is het totaalshot met de helikopter dient over de jungle vliegt.

Hagar
donderdag 23 maart 2017 om 15:04
Waardering: 3.5 / 5

Fijne, maar inderdaad redelijk doorsnee film uit het genre 'dodelijke beesten nemen de wereld over' waar ook Jaws mee groot geworden is.
De personages zijn leuk, zij het een tikkeltje cliche, en je ziet van verre aankomen welk soort personages voer voor de dieren is, en welke de boel gaan overleven. Dit wordt niet geholpen door de muziek die spannend klink voor er iemand dood gaan, en bijna satirisch als het verder spannende shot uitmond op een 'net-niet' gevalletje.
Valt er dan nog van te genieten? Wel, ja! Zoals Andrew stelt heeft regisseur Frank Marshall goed bij Spielberg over zijn schouder gekeken. Hier en daar lijkt de film verdacht veel op Jurassic Park. De personages zijn zoals gezegd aangenaam, en het verhaal kijkt lekker weg. En voor eenieder die toch nog wel wat rillingen van spinnen of ander ongedierte krijgt, is de spanning ondanks alle hints wel degelijk aanwezig. De special effects zijn echt prima!
Maar uiteindelijk doen het trage tempo en de cliches de film de das om, ben ik bang. Omdat ik de film keek met de toegevoegde waarde van nostalgie heb ik er echt van genoten, maar ik kan me voorstellen dat ik relatief eenzaam zal zijn in deze mening.

Reageren

Je kan enkel reageren als je ingelogd bent.

Direct registreren

Stemverdeling

0.5
1
1.5
2
2.5
3
3.5
4
4.5
5

Individuele stemmen

BIOSCOOP [Bioscoop] Little Women
AWARDS [Awards] Le Mans '66
AWARDS [Awards] Parasite
BIOSCOOP [Bioscoop] 1917

Updates

Reacties

Forum