FilmCentrum

Registreren

The Bounty

The Bounty
Waardering: 3.5 / 5
5 stemmen

Jaar: 1984
Regie:
Roger Donaldson
Cast:
Mel Gibson
Anthony Hopkins
Laurence Olivier
Genre: Avontuur / geschiedenis
Lengte: 132 minuten
Première: 26 september 1985
IMDb: 7.0 (19.040 stemmen)

Reacties (3)

Hagar
zondag 20 april 2014 om 12:16
Waardering: 3.5 / 5

De film zit vol prachtige locaties en fantastische acteurs. Het verhaal komt hier en daar wat te kort. Het focust op de kapitein van het schip, maar laat wat dingetjes schieten (zoals: waarom niet iets meer laten zien van waarom het voor hem zo belangrijk is om de Horn te trotseren? Het had zijn andere acties wat meer reden gegeven).
Neemt niet weg dat Hopkins een sterk staaltje acteren laat zien (zoals gewoonlijk) en ook Mel Gibson enkele mooie momenten heb. Maar liever had ik zijn verhaal meer gevolgd.

EdwinBeek
maandag 21 april 2014 om 12:14
Waardering: 3.5 / 5

De uitkomst van het Bounty-verhaal is bekend bij velen. Dit is de 3e versie gemaakt voor het witte doek. Gebaseerd op het waargebeurde verhaal van Captain Bligh en zijn reis naar Tahiti. Het verschil is dat men in deze film een grijs portret heeft kunnen creëren van Bligh i.p.v. slechts een tiran. De focus ligt hier op hem en niet op Fletcher Christian.

Wat maakt deze film voor mij persoonlijk nu zo intrigerend? De grote namen in de cast (toen grote namen nog klein waren), de locaties, en het groeiende conflict tussen bemanning en kapitein, hier gevangen in het geweldige spel van Hopkins. Wanneer deze man ontvlamt zorgt het altijd voor mooie acteervonken. Het ene moment tekeer gaan als een idioot, 3 seconden later heeft hij zich herpakt en oogt rustig maar woede borrelt nog duidelijk na in stem en ogen. Prachtacteur.

Nu ik de film in gezelschap heb bekeken zijn de mindere aspecten meer naar de oppervlakte gekomen. De aanwezige score van Vangelis moet je liggen, maar heeft mij nooit gestoord. Het tempo is traag en spanning komt (te) laat op gang. En de montage is van het soort "als-het-domme-publiek-het-maar-begrijpt."

Maar goed, blijkbaar heb ik deze nadelen altijd prima kunnen negeren Knipoog...

@Hans, de stormachtige Hoorn trotseren is voor Bligh het ultieme bewijs dat hij een formidabel zeeman is t.o.v. (in zijn ogen) teleurstellende bemanning. Trots drijft hem tweemaal tot deze daad.

Ramon
dinsdag 6 mei 2014 om 14:43
Waardering: 3.5 / 5

Een meer dan prima dramatische bewerking van het beroemde verhaal over een kapitein die zijn schip verloor aan zijn bemanning. Het samenspel tussen Hopkins en Gibson is erg interessant, maar ook de rest van de cast is sterk. Het verhaal gaat wat gemakkelijk langs wat motivaties heen en staat weer te lang stil bij kleinere dingen, maar over het algemeen is dit meer dan vermakelijk.

Reageren

Je kan enkel reageren als je ingelogd bent.

Direct registreren

Stemverdeling

0.5
1
1.5
2
2.5
3
3.5
4
4.5
5

Individuele stemmen

OSCARS [Oscars] Black Panther
OSCARS [Oscars] Vice
BIOSCOOP [Bioscoop] Happy Death Day 2U
OSCARS [Oscars] The Favourite

Updates

Reacties

Forum

Midsommar