FilmCentrum

Registreren

Dressed to Kill

Dressed to Kill
Waardering: 3.5 / 5
1 stem

Jaar: 1980
Regie:
Brian de Palma
Cast:
Michael Caine
Angie Dickinson
Nancy Allen
Genre: Horror / mysterie / thriller
Lengte: 105 minuten
Première: 22 januari 1981
IMDb: 7.1 (25.550 stemmen)

Reacties (1)

EdwinBeek
donderdag 4 juli 2013 om 23:37
Waardering: 3.5 / 5

M'n 4e de Palma-film. Het scenario is niet het sterkste punt. De manier waarop het scenario gefilmd is wél. Visueel verhalen vertellen kan de man als geen ander. Schitterend camerawerk (met splitscreen-technieken!) en een aantal sterke suspense-scenes.

Acteerwerk viel soms wat tegen. Kan ook komen door de geschreven dialogen die onnatuurlijk overkwamen. Het gevoel bekroop me dat de regisseur een aantal spannende scenes in z'n hoofd had en dat het scenario zich in allerlei bochten moest wringen om deze in een goed verhaal te krijgen. Voelde geforceerd.

De film kent verder een aantal surrealistische scenes die een macabere droomsfeer oproepen. Het zijn de hoogtepunten van de film. Muziek deed hier ook goed zijn werk.

Mensen die Hitchcock's Psycho, Vertigo en Spellbound al hebben gezien weten waar de Palma de mosterd heeft gehaald. En wat heb ik daar op tegen? Tarantino jat en maakt er òòk altijd weer iets eigens van.

Frustrerende film. Bevat zeer goede elementen maar ook zéker een aantal tekortkomingen waardoor de film een pulp-karakter krijgt. Stijlvolle pulp, dat wel...

Reageren

Je kan enkel reageren als je ingelogd bent.

Direct registreren

Stemverdeling

0.5
1
1.5
2
2.5
3
3.5
4
4.5
5

Individuele stemmen

OSCARS [Oscars] Black Panther
OSCARS [Oscars] Vice
BIOSCOOP [Bioscoop] Happy Death Day 2U
OSCARS [Oscars] The Favourite

Updates

Reacties

Forum

The Lion King