FilmCentrum

Registreren

Who Framed Roger Rabbit

Who Framed Roger Rabbit
Waardering: 4 / 5
11 stemmen

Jaar: 1988
Regie:
Robert Zemeckis
Cast:
Bob Hoskins
Christopher Lloyd
Joanna Cassidy
Genre: Animatie / komedie / misdaad
Lengte: 104 minuten
Première: 17 november 1988
IMDb: 7.7 (201.022 stemmen)
Empire 500: #288

Reacties (4)

EdwinBeek
donderdag 26 februari 2015 om 22:58
Waardering: 4 / 5

Als cartoon- en filmfan zijn de vele cameo's en cartoon-jargon veel leuker om te spotten dan het volgen van de intrige. Mickey en Bugs die een scene delen? Dat moet een flinke copyright-stoeipartij geweest zijn daar in Burbank. Maar het is toch maar mooi gelukt en daar moeten we Zemeckis zeer dankbaar voor zijn want het heeft een fijne, eigenzinnige prent opgeleverd. Het combineren van live-action met animatie-personages deed men al in de jaren '20, maar is nergens zo geslaagd als hier.

Welke leeftijdsgroep Zemeckis precies in gedachte had weet ik niet. De vele seksuele toespelingen zijn voor het merendeel netjes verpakt in leuke vondsten en woordgrappen maar de wulpse verschijning van Jessica Rabbit laat weinig te raden. Ook de ontmaskering van de schurk lijkt me uitstekende materie om de kinderpsychiater maanden zoet te houden. Echter, als volwassene zou ik zeggen; geniet ervan.

Als Bob Hoskins eenmaal Toontown binnenstapt draait de film op volle toeren. De ene grappige vondst na de andere met dank aan animatie-regisseur Richard Williams en zijn team. Hoe knap de technische prestatie ook is viel me dit toch op; de animatie wordt gedicteerd door het eerder opgenomen live-action materiaal waardoor timing en duidelijke poses nog weleens in het gedrang komen. Het maakt sommige animatie minder leesbaar. Een klein smetje dat niet veel mensen door zullen hebben.

De 3 Roger Rabbit shorts die kort hierna geproduceerd zijn kan ik eveneens aanraden. Verdomd grappig in moordend tempo en technisch van hoog niveau.

Hagar
donderdag 26 februari 2015 om 23:09
Waardering: 4 / 5

Volledig eens met Edwin, en niets toe te voegen. Wát een film(ervaring)! Glimlach

Ramon
vrijdag 27 februari 2015 om 13:32
Waardering: 4 / 5

Judge Doom vond ik als kind bijzonder creepy inderdaad Glimlach Voor mij is dit pure nostalgie, maar toen ik hem enkele jaren terug weer eens zag ontdekte ik dat het ook gewoon een oprecht goede film is. En we weten allemaal dat dat lang niet altijd het geval is met onze jeugdherinneringen Knipoog

EdwinBeek
zondag 19 april 2015 om 14:09
Waardering: 4 / 5

Sommige dingen blijven gelukkig overeind staan.

Reageren

Je kan enkel reageren als je ingelogd bent.

Direct registreren

Stemverdeling

0.5
1
1.5
2
2.5
3
3.5
4
4.5
5

Individuele stemmen

OSCARS [Oscars] Oppenheimer
OSCARS [Oscars] The Zone of Interest
OSCARS [Oscars] The Holdovers
OSCARS [Oscars] Past Lives

Updates

Reacties

Forum

Furiosa: A Mad Max Saga