FilmCentrum

Registreren

Hair

Hair
Waardering: 2 / 5
5 stemmen

Jaar: 1979
Regie:
Milos Forman
Cast:
John Savage
Treat Williams
Beverly D'Angelo
Genre: Musical / komedie / drama
Lengte: 121 minuten
Première: 27 september 1979
IMDb: 7.6 (32.905 stemmen)

Reacties (2)

EdwinBeek
maandag 2 september 2019 om 08:45
Waardering: 2 / 5

Een film uit het musical-genre staat bij mij op voorhand al 1-0 achter. Het kost me altijd grootse moeite om mee te gaan in de eerste liedjes en het spontane gezang.

Maar bij 'Hair' had ik dat gevoel de gehele film door helaas. Weinig vermakelijke liedjes met, naar mijn idee, niet al te sterke teksten of beklijvende melodieën. Ook karakters en dialoog deden me weinig. Een plot was sowieso, zelfs voor een musical, in geen velden of wegen te bekennen. Het wil meer een sfeerbeeld zijn en verschillende thema's aanstippen zoals oorlog, politiek, Vietnam en klassen.

Ik begrijp dat dit sfeerbeeld voor sommigen nostalgische gevoelens oproept. Bij mij was het jammergenoeg vooral ergernis en ongeloof.

Hagar
woensdag 4 september 2019 om 11:35
Waardering: 2 / 5

Het verhaal van deze musical? Bestaat niet.
De muziek? Niet verkeerd, maar lijkt misplaatst in deze musical. Moet je gewoon los naar luisteren, zonder er invulling aan te geven. In de musical valt namelijk des te meer op dat de liedjes verrekt weinig te melden hebben (de songteksten zijn veelal opsommingen waar je werkelijk ALLES had in had kunnen plaatsen).
Zoals Edwin zegt heb ik het gevoel dat er een tijdsbeeld geschetst word, maar dan toch van een tijd die mij zo vreemd is dat ik hem niet kan plaatsen.
Toch eindigt de film met een sterke noot. Een film die verder geen verhaal lijkt te hebben bevat opeens een plottwist (toch knap!) die nog best goed aankomt!
Ook moge gezegd worden dat ik de muziek (althans de muziek die ik al voor het zien van de film kende) nog lang in mijn hoofd had spoken.

Reageren

Je kan enkel reageren als je ingelogd bent.

Direct registreren

Stemverdeling

0.5
1
1.5
2
2.5
3
3.5
4
4.5
5

Individuele stemmen

BIOSCOOP [Bioscoop] Little Women
AWARDS [Awards] Le Mans '66
AWARDS [Awards] Parasite
BIOSCOOP [Bioscoop] 1917

Updates

Reacties

Forum

The Gentlemen