FilmCentrum

Registreren

Raging Bull

Raging Bull
Waardering: 4 / 5
10 stemmen

Jaar: 1980
Regie:
Martin Scorsese
Cast:
Robert de Niro
Cathy Moriarty
Joe Pesci
Genre: Biografie / drama / sport
Lengte: 129 minuten
Première: 19 maart 1981
6 juli 2017 (re-release)
IMDb: 8.2 (249.768 stemmen)
IMDb Top 250: #121
Empire 500: #11
Kijkwijzer: Afgeraden voor 16 jaar en jonger Geweld Grof taalgebruik
Blinde ambitie, na-ijver en een overkill aan testosteron lagen ten grondslag aan Jake La Motta's carrière (wereldkampioen middengewicht 1949, één keer Sugar Ray Robinson verslagen). De Niro, die in de beste method acting-traditie dertig kilo aankwam voor de rol, zet La Motta neer als een niet al te sympathiek figuur en geeft inzicht in de psyche van een bokser die door roeien en ruiten gaat om zijn doel te bereiken.

Trailer

Reacties (2)

GrayFox
donderdag 13 mei 2010 om 21:51
Waardering: 2.5 / 5

Ik snap niet wat iedereen zo geweldig vindt aan deze film. Het is wel een goeie film hoor, maar de boksscenes zijn echt slecht, en het verhaal is erg langzaam. Ik zal deze film niet snel een tweede keer kijken.

Ramon
dinsdag 15 oktober 2013 om 13:00
Waardering: 4.5 / 5

Vijf jaar geleden zag ik deze klassieker van Scorsese voor het eerst, en het is opvallend hoeveel van het verhaal en de kenmerkende scènes me nog waren bijgebleven. Dat geeft denk ik wel aan hoeveel indruk het geheel op me maakte destijds, en ook de tweede kijkbeurt is me ontzettend bevallen.

Hoewel het geheel draait om Robert de Niro als bokser, is het iets te simplistisch om dit neer te zetten als een boksfilm. Het script draait veel meer om de verschillende lagen van het hoofdpersonage, dat vooral tot uiting komt door de fenomenale vertolking van De Niro. Niet alleen zijn transformatie qua gewicht is indrukwekkend, het is het gehele plaatje waardoor hij uitblinkt.

Ook Joe Pesci speelt hier één van de beste rollen van zijn carrière, terwijl het niet zo veel afwijkt van de rest van zijn repertoire. Tot slot pakt de keuze om het geheel in zwart-wit te tonen zeer positief uit, aangezien het vooral de rauwe, onderlinge confrontaties versterkt. De scène tussen De Niro en Pesci over overspel is briljant.

Reageren

Je kan enkel reageren als je ingelogd bent.

Log in via Facebook Log in via Facebook Direct registreren

Stemverdeling

0.5
1
1.5
2
2.5
3
3.5
4
4.5
5

Individuele stemmen

BIOSCOOP [Bioscoop] Dunkirk
OSCARS [Oscars] Hidden Figures
BIOSCOOP [Bioscoop] Fences
OSCARS [Oscars] Moonlight

Nieuws

Reacties

Forum

Alien: Covenant