FilmCentrum

Registreren

Indiana Jones and the Kingdom of the Crystal Skull

Indiana Jones and the Kingdom of the Crystal Skull
Waardering: 3 / 5
17 stemmen

Alternatief: Indiana Jones 4
Jaar: 2008
Regie:
Steven Spielberg
Cast:
Harrison Ford
Cate Blanchett
Karen Allen
Genre: Actie / avontuur
Lengte: 117 minuten
Première: 22 mei 2008
IMDb: 6.2 (349.595 stemmen)
Distributeur: United Int. Pictures
Land: Verenigde Staten
Empire 500: #453

Reacties (3)

Robert
donderdag 21 oktober 2010 om 13:50
Waardering: 3.5 / 5

Okee, Kingdom of the Crystal Skull is misschien niet zo goed als Raiders of the Lost Ark en The Last Crusade, maar ik vind de film qua niveau toch wel vergelijkbaar aan Temple of Doom.
Het grootste minpunt vind ik de dialogen, die vaak erg flauw of slecht zijn. Het verhaal zelf vind ik wel oké, ik begrijp alle negativiteit over de spoiler aliens spoiler niet helemaal, want alle Indiana Jones films hebben een onrealistisch aspect aan het einde van het verhaal zitten. Goed, onrealistischer dan Kingdom of the Crystal Skull kan waarschijnlijk niet, maar ik had tijdens het kijken niet echt het idee dat ik naar een hele slechte film zat te kijken.

Ramon
vrijdag 22 oktober 2010 om 13:09
Waardering: 3 / 5

Ik had met name problemen met Shia als de zoon van Indy en, eerlijk is eerlijk, spoiler de aliens spoiler vond ik ook echt gewoon helemaal niks. Niet eens zozeer het idee, maar wel de uitwerking.

Hagar
woensdag 3 augustus 2016 om 13:36
Waardering: 2.5 / 5

Vorige week de drie klassieke Indy's in de bios gezien, en ik vond dat het vierde deel na zoveel jaar wel een herkansing verdiende.
Ook ik herinner me vooral nadelige associaties met spoiler het buitenaardse aspect spoiler, maar ik kon dat dit keer goed hebben! Er zijn tig films die dat concept (spoiler aliens als goden, aliens als de brengers van vroege technologie, etc spoiler) hebben verkend, en eigenlijk doet deze dat niet slechter dan andere films, en as such blijft het eigenlijk best fijn in de Indiana Jones sferen!
Is hij dan inderdaad zoveel minder? Wel... Ja! En waarom? Omdat hij gewoon saaier is! De humor die met name delen 1 en 3 zo goed maakte ontbreekt hier bijna volledig! Ja, er is wat fysieke humor, wat geestig is, en er zijn wat pogingen tot oneliners, maar die laatste slaan de plank vaak mis, en wat deze film lijkt te ontbreken is chemie tussen de personages. Shia LeBouf staat bovenaan de lijst met daders, maar zelfs de chemie tussen Indy en Marion, in deel 1 een hoogtepuntje, is hier op een bijzonder laag pitje. John Hurt, een klasse acteur, weet niets te brouwen van zijn excentrieke personage, en nieuwkomer Mac is veel te gemakkelijk vergeten.
Verder voelt de film gewoon te nieuw aan, wellicht door kleine scenes waarin CGI onontbeerlijk is, en die eigenlijk gewoon niet thuis voelen in deze films. Het zijn details, en die mogen de pret niet drukken... Maar dat is ook niet nodig, het scenario doet dat wel.
Dat alles gezegd hebbende, de keuzes voor locaties zijn uitstekend (spoiler De scenes met het kerkhof, de Maya vallei, de alien tempel spoiler) zijn allemaal uitstekende sfeermakers, de knipogen naar eerdere films zijn leuk als je ze ziet, en de keuze om communisme in Amerika als zij-thema te kiezen vond ik ook uitstekend!
Al met al, geen slechte film, maar simpelweg saai, en beneden peil voor een Indiana Jones.... Ik bedoel, zelfs deel 2 was zelden saai!

Reageren

Je kan enkel reageren als je ingelogd bent.

Log in via Facebook Log in via Facebook Direct registreren

Stemverdeling

0.5
1
1.5
2
2.5
3
3.5
4
4.5
5

Individuele stemmen

BIOSCOOP [Bioscoop] It
BIOSCOOP [Bioscoop] Dunkirk
OSCARS [Oscars] Hidden Figures
BIOSCOOP [Bioscoop] Fences

Nieuws

Reacties

Forum

It