FilmCentrum

Registreren

Unbreakable

Unbreakable
Waardering: 3.5 / 5
11 stemmen

Jaar: 2000
Regie:
M. Night Shyamalan
Cast:
Bruce Willis
Samuel L. Jackson
Robin Wright Penn
Genre: Mysterie / thriller
Lengte: 106 minuten
Première: 11 January 2001
IMDb: 7.3 (416.114 stemmen)
Empire 500: #452

Reacties (1)

Hagar
Tuesday 12 February 2019 om 15:14
Waardering: 3 / 5

Ik ging met wat scepsis deze film in. Ik had hem al meerdere jaren niet meer gezien, en in die jaren is de reputatie van regisseur M. Night Shyamalan er niet op vooruit gegaan, en volledig verdient ook.
Zou het dan zo zijn dat deze film, die ik in het verleden wel vrij sterk vond, nu niet meer goed overeind staat?.....
Gelukkig bleek mijn angst ongegrond. De film staat nog steeds als een huis, ook als het einde bekend is (sommige andere films van Shyamalan lijden daar wel onder).
Het verhaal intrigeert. Vooral het personage van Samuel L. Jackson wandelt op een fijne lijn: De film probeert realistisch te zijn, maar het verhaal dat Jackson probeert te verkopen slaat door naar het fantastische. Dat vindt ook hoofdpersoon Willis, maar Jackson weet zowel Willis als de kijker vast te houden met zijn theorie.
De film leunt sterk op dat gegeven, en het had zoveel minder kunnen zijn had dat niet gewerkt. Goed dus dat daar een acteur van Jacksons kaliber voor gecast is.
Neemt overigens niet weg dat er enkele sterke, spannende scenes in de film zijn. spoiler Willis' zoon die ervan overtuigt is dat zijn vader kogelvrij is, en dat wil bewijzen ook is een mooi voorbeeld. spoiler
Tenslotte, spoiler juist omdat de film zo leunt op hoe overtuigend Jacksons personage is, is de verrassing aan het eind dat hij de slechterik was al die tijd des te groter en schokkender. Toch is de film ook sterk als je dat vantevoren weet. Zijn plotselinge sinistere woorden helpen die scene enorm, en ik wist ook meteen weer waarom ik de film de eerste keer zo goed vond. spoiler

Reageren

Je kan enkel reageren als je ingelogd bent.

Direct registreren

Stemverdeling

0.5
1
1.5
2
2.5
3
3.5
4
4.5
5

Individuele stemmen

OSCARS [Oscars] Oppenheimer
OSCARS [Oscars] The Zone of Interest
OSCARS [Oscars] The Holdovers
OSCARS [Oscars] Past Lives

Updates

Reacties

Forum

Fly Me to the Moon