FilmCentrum

Registreren

Hoofdrolspelers Nova Zembla onthuld

donderdag 7 april 2011 12:14 door Ramon van Dam - Bron

Doutzen KroesTerwijl de 3D-hype wereldwijd de bioscopen al heeft veroverd, wachten we in Nederland nog steeds op de eerste speelfilm van eigen bodem die volledig in drie dimensies te bekijken is. Begin januari kondigde Reinout Oerlemans echter aan dat zijn nieuwe film Nova Zembla gebruik zal maken van de techniek, en na veel speculatie is nu het grootste deel van de cast officieel onthuld.

De twee belangrijkste rollen zullen worden vertolkt door acteur Robert de Hoog en topmodel Doutzen Kroes, terwijl ze verder zullen worden bijgestaan door Jan Decleir, Derek de Lint en Victor Reinier. De Veer zal te zien zijn als Gerrit de Veer, een jonge man die een dagboek bijhield over alle zware omstandigheden van de reis richting Nova Zembla.

Kroes zal op haar beurt de dochter spelen van dominee Petrus Plancius (Jan Decleir), op wie Gerrit dolverliefd is. Derek de Lint en Victor Reinier zullen op het witte doek te zien zijn als respectievelijk Willem Barentsz en Jacob van Heemskerk.

De opnames voor de grootschalige film vinden komende maanden plaats in Nederland, België, IJsland en Groenland, waarna de film vanaf 24 november 2011 te zien moet zijn in de bioscopen. De film zal het waargebeurde verhaal van koopman, wetenschapper en ontdekkingsreiziger Willem Barentsz laten zien. Eén van zijn reizen voerde langs het ijskoude Nova Zembla, op zoek naar een vaarroute langs de kust van Azië naar het verre oosten. Deze werd bemoeilijkt door pakijs, wat de expeditie op heel wat ontberingen kwam te staan.

Volgende bericht Nieuwe Bridesmaids poster vol quotes
Vorige bericht Maggie Grace keert terug voor Taken 2

Tags

Tag Doutzen Kroes Tag Nova Zembla Tag Robert De Hoog

Klik op een tag om de laatste nieuwtjes met die tag te bekijken.

Reacties (1)

Tomhamoen
donderdag 7 april 2011 om 14:37

Het logo alleen al ziet er goed uit.
http://www.novazembladefilm.nl/

Reageren

Je kan enkel reageren als je ingelogd bent.

Direct registreren

OSCARS [Oscars] Oppenheimer
OSCARS [Oscars] The Zone of Interest
OSCARS [Oscars] The Holdovers
OSCARS [Oscars] Past Lives

Updates

Reacties

Forum

Ghostbusters: Frozen Empire