FilmCentrum

Registreren

Mark Verheiden schrijft The Dark Tower

woensdag 13 april 2011 12:10 door Ramon van Dam - Bron

The Dark TowerRegisseur Ron Howard is op dit moment druk bezig om samen met Akiva Goldsman een film en tv-serie gebaseerd op de boekenreeks The Dark Tower op te zetten. Stephen King schreef tot nu toe zeven verhalen in de populaire reeks, en men is van plan de wereld tot leven te brengen in zowel de bioscoop als een tv-serie die de films moet overbruggen.

Vooralsnog is de planning dat er eerst een bioscoopfilm zal verschijnen, opgevolgd door een tv-serie en daarna een tweede film. Mocht dit succesvol blijken gaat men wellicht nog verder met een tweede serie bestemd voor televisie. Het hoofdpersonage Roland Deschain zal naar alle waarschijnlijkheid worden vertolkt door Javier Bardem.

Er zijn nogal wat zorgen van de fans dat Howard wellicht niet de persoon is om deze wereld naar het witte doek te brengen, maar wellicht dat het laatste nieuws ze gerust kan stellen. Mark Verheiden is aangesteld om samen met Goldsman het script te schrijven, bovendien zal hij als uitvoerend producent optreden.

Verheiden schreef onder andere de stripreeks Aliens en de tv-series Battlestar Galactica, Smallville en Heroes, waardoor hij in ieder geval ervaring heeft met het opzetten van alternatieve werelden. The Dark Tower draait vanaf 16 mei 2013 in de bioscoop.

Volgende bericht 15 Dark Knight Rises posters door fans
Vorige bericht Michael Mann op zoek naar goud

Tags

Tag Mark Verheiden Tag The Dark Tower

Klik op een tag om de laatste nieuwtjes met die tag te bekijken.

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties, ben jij de eerste?

Reageren

Je kan enkel reageren als je ingelogd bent.

Direct registreren

BIOSCOOP [Bioscoop] Little Women
AWARDS [Awards] Le Mans '66
AWARDS [Awards] Parasite
BIOSCOOP [Bioscoop] 1917

Updates

Reacties

Forum