FilmCentrum

Registreren

Spielberg doet remake Harvey

maandag 3 augustus 2009 20:25 door Ramon van Dam - Bron

Steven Spielberg heeft het maar druk, hij heeft al diverse projecten op stapel staan en daar is er nu nog eentje bijgekomen. In de komende jaren kunnen we reeds aangekondigde films als Kuifje, Oldboy en Lincoln verwachten, maar hij had nu nog een gaatje vrij en heeft besloten zich te wagen aan een nieuwe bewerking van Harvey.

Het originele toneelstuk van Mary Chase won de Pulitzer-prijs in 1944 en gaat over de excentrieke Elwood P. Dowd en zijn vrienschap met een onzichtbaar konijn van 2 meter lang. In het verhaal zien we niet alleen hoe dit zijn eigen leven beïnvloed, maar ook dat van zijn omgeving. In 1950 werd er al een verfilming gemaakt met Jimmy Stewart in de hoofdrol, en Spielberg hoefde er nu niet over na te denken toen hij de kans kreeg een nieuwe bewerking naar het witte doek te brengen.

Eén van de redenen om de film op zich te nemen was het feit dat er snel mee begonnen kan worden, en de pre-productie wordt dan ook direct in gang gezet. Volgend jaar zou er al begonnen moeten worden met het filmen, dus het zal niet lang duren voordat Harvey in de bioscoop te zien zal zijn.

Volgende bericht Alien 5 zonder Ripley
Vorige bericht Avatar concept art

Tags

Tag Harvey Tag Steven Spielberg

Klik op een tag om de laatste nieuwtjes met die tag te bekijken.

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties, ben jij de eerste?

Reageren

Je kan enkel reageren als je ingelogd bent.

Direct registreren

OSCARS [Oscars] Oppenheimer
OSCARS [Oscars] The Zone of Interest
OSCARS [Oscars] The Holdovers
OSCARS [Oscars] Past Lives

Updates

Reacties

Forum

Ghostbusters: Frozen Empire