FilmCentrum

Registreren

Jeremy Renner krijgt Bourne 4 aangeboden

vrijdag 22 april 2011 09:23 door Ramon van Dam - Bron

The Bourne IdentityNa drie films rondom het personage Jason Bourne (The Bourne Identity, Supremacy en Ultimatum) kondigde hoofdrolspeler Matt Damon een tijdje terug aan niet meer terug te zullen keren voor de reeks. Een belangrijke reden voor deze beslissing was dat ook regisseur Paul Greengrass zich terugtrok voor een eventueel vierde deel, maar niet veel later kregen we te horen dat de reeks zich zonder deze twee belangrijke spelers toch verder zal ontwikkelen.

Tony Gilroy schreef de eerste drie delen en hij krijgt nu van Universal de kans om The Bourne Legacy ook zelf te regisseren. Met het opstappen van Damon moet hij nu echter op zoek naar een nieuwe hoofdrolspeler, en na veel geruchten over mogelijke acteurs is nu bekend geworden dat Jeremy Renner officieel een aanbod heeft gekregen om het gezicht van de vierde film te worden.

Jeremy RennerDe carrière van Renner is de laatste paar jaar in sneltreinvaart vooruit gegaan, met twee achtereenvolgende Oscarnominaties voor The Hurt Locker en The Town als voorlopig hoogtepunt. Enkele grote films die de komende tijd op stapel staan zijn onder andere The Avengers en Mission Impossible - Ghost Protocol, en als alles in elkaar blijkt te passen kan daar dus weer een grote franchise bij komen.

Universal is naar verluid dolenthousiast over de kwaliteiten van de acteur in actiefilms, waardoor ze nu dus hebben besloten hem te vragen voor het nieuwe deel in de Bourne reeks. Het enige grote probleem lijkt op dit moment dat de opnames voor The Avengers voor een conflict zou kunnen zorgen, maar daar zullen we waarschijnlijk snel genoeg meer over horen.

De nieuwe film moet vanaf 13 september 2012 in de bioscopen te zien zijn, en eerder gaf de filmmaker al aan dat het vierde deel een echt vervolg zal zijn op de laatste film. Jason Bourne zullen we zelf niet direct te zien krijgen, maar zijn personage zal nog steeds een belangrijke factor zijn in het verhaal.

Volgende bericht Huwelijksaanzoek via het witte doek
Vorige bericht Aronofsky's tv-spot voor parfum met Cassel

Tags

Tag Jeremy Renner Tag The Bourne Legacy

Klik op een tag om de laatste nieuwtjes met die tag te bekijken.

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties, ben jij de eerste?

Reageren

Je kan enkel reageren als je ingelogd bent.

Direct registreren

OSCARS [Oscars] Vice
BIOSCOOP [Bioscoop] Happy Death Day 2U
OSCARS [Oscars] The Favourite
OSCARS [Oscars] BlacKkKlansman

Updates

Reacties

Forum