FilmCentrum

Registreren

Ian Holm terug voor The Hobbit

zaterdag 23 april 2011 13:54 door Ramon van Dam - Bron

Ian HolmNa vele problemen door de financiële problemen kreeg de grootschalige productie rondom het tweeluik The Hobbit enige tijd geleden eindelijk groen licht om te gaan filmen. Inmiddels zijn de opnames daadwerkelijk gestart, maar dat betekent niet dat we geen nieuwtjes meer binnenkrijgen over de cast van de beide films.

Het was al een tijdje bekend dat Elijah Wood te zien zal zijn als Frodo, maar vandaag is ook bevestigd dat er nog een andere Hobbit terug zal keren. Waarschijnlijk zal het hier net als bij Frodo om een kleine rol gaan, maar Ian Holm heeft getekend om nogmaals de oudere versie van Bilbo Baggins te spelen. Peter Jackson bevestigde dit op Facebook:

Peter Jackson
One comment that came up from the recent video blog was the Bilbo voice at the end—many of you assumed it was Sir Ian Holm. Whilst Ian will be returning as the older Bilbo Baggins in The Hobbit, that recording was actually Martin Freeman’s voice, taken from a script read through we recorded when the cast first arrived. I have to admit, I wasn’t sure who it was when I first heard it, either. Cheers, Peter J

De video waaraan Jackson refereert is deze setvideo, waarin we dus Martin Freeman konden horen als de jongere versie van Bilbo. Als alles goed gaat zullen de films in december 2012 en 2013 verschijnen in de bioscoop, waaronder in 3D en in 48fps.

In het originele boek wordt het simpele leven van hobbit Bilbo op zijn kop gezet wanneer 13 dwergen en de tovenaar Gandalf bij hem aankloppen om mee te gaan op een missie. Het doel is om een schat van de eenzame berg te veroveren van de draak Smaug. Tijdens deze reis vol avonturen komt Bilbo onder andere in het bezit van de ring die aanleiding is voor de avonturen in The Lord of the Rings.

Volgende bericht Trailer en posters 30 Minutes or Less
Vorige bericht Thor reclame parodieert Darth Vader

Tags

Tag Ian Holm Tag The Hobbit: An Unexpected Journey

Klik op een tag om de laatste nieuwtjes met die tag te bekijken.

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties, ben jij de eerste?

Reageren

Je kan enkel reageren als je ingelogd bent.

Direct registreren

OSCARS [Oscars] Oppenheimer
OSCARS [Oscars] The Zone of Interest
OSCARS [Oscars] The Holdovers
OSCARS [Oscars] Past Lives

Updates

Reacties

Forum

Ghostbusters: Frozen Empire