FilmCentrum

Registreren

Twee nieuwe acteurs voor The Hobbit

zondag 1 mei 2011 15:23 door Ramon van Dam - Bron

Dean O'GormanNa vele problemen door de financiële crisis kreeg de grootschalige productie rondom het tweeluik The Hobbit enige tijd geleden eindelijk groen licht om te gaan filmen. Inmiddels zijn de opnames daadwerkelijk gestart, maar dat betekent niet dat we geen nieuwtjes meer binnenkrijgen over de cast van de beide films.

Peter Jackson liet ons gisteren via Facebook weten dat Dean O'Gorman is toegevoegd voor de rol van Fili, één van de dwergen van het bonte gezelschap. Hij voegde daar aan toe dat dit geen consequenties heeft voor het tweede seizoen van The Almighty Johnsons, waarvan de opnames over een tijdje van start moeten gaan.

De tweede toevoeging is Lee Pace als Thranduil, de elfenkoning van het Demsterwold en bovendien de vader van Legolas. Volgens Jackson was hij altijd al de eerste keuze, en de acteur viel bij hem voornamelijk op door zijn rol in The Fall.

Tot slot plaatste de filmmaker een foto van zichzelf met Hugo Weaving, die de set kwam bezoeken. Het is nog onbekend of de acteur terug zal keren als Elrond, maar het bezoek zal in ieder geval weer tot veel speculatie lijden.

Het boek wordt over twee delen verdeeld, die respectievelijk in december 2012 en 2013 in de bioscoop zullen verschijnen. In het originele verhaal wordt het simpele leven van hobbit Bilbo op zijn kop gezet wanneer 13 dwergen en de tovenaar Gandalf bij hem aankloppen om mee te gaan op een missie. Het doel is om een schat van de eenzame berg te veroveren van de draak Smaug. Tijdens deze reis vol avonturen komt Bilbo onder andere in het bezit van de ring die aanleiding is voor de avonturen in The Lord of the Rings.

Volgende bericht Achter de schermen bij Thor
Vorige bericht Harry Potter als korte strips

Tags

Tag Dean O'Gorman Tag Lee Pace Tag The Hobbit

Klik op een tag om de laatste nieuwtjes met die tag te bekijken.

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties, ben jij de eerste?

Reageren

Je kan enkel reageren als je ingelogd bent.

Direct registreren

OSCARS [Oscars] Oppenheimer
OSCARS [Oscars] The Zone of Interest
OSCARS [Oscars] The Holdovers
OSCARS [Oscars] Past Lives

Updates

Reacties

Forum

Godzilla x Kong: The New Empire