FilmCentrum

Registreren

Rachel Weisz in Oz, the Great and Powerful

woensdag 4 mei 2011 11:07 door Ramon van Dam - Bron

Rachel WeiszHet afgelopen jaar hebben diverse studio's bekend gemaakt dat ze werken aan nieuwe projecten rondom de bekende film The Wizard of Oz uit 1939. Eén van deze aankomende films is Oz: the Great and Powerful, waarin we zien hoe de tovenaar in Oz terecht is gekomen. Dit verhaal fungeert dus als een prequel en moet het stellen zonder hoofdrolspeelster Dorothy uit de eerdere films.

We weten inmiddels dat Sam Raimi de regie zal verzorgen en lange tijd leek het erop dat Robert Downey jr. de hoofdrol zou gaan vervullen, maar om onbekende redenen stapte hij enige tijd terug uit het project. Inmiddels weten we dat James Franco zijn taken heeft overgenomen, en dat Mila Kunis de heks Theodora zal gaan spelen die transformeert van goed tot slecht wanneer haar charmes niet blijken te werken bij de tovenaar.

Deze heks heeft nog een kwaadaardige zus genaamd Evanora, en zojuist is bekend gemaakt dat dat personage gespeeld zal worden door Rachel Weisz. De actrice is onder andere bekend van The Mummy en The Fountain, en ze won een Oscar voor haar bijrol in The Constant Gardener.

Met dit castingnieuws is er nog één zus waarvoor nog een geschikte actrice gevonden moet worden, te weten Glinda die in The Wizard of Oz te zien is als The Good Witch of the North. Eerder kregen we te horen dat Olivia Wilde, Amy Adams, Kate Beckinsale, Keira Knightley en Rebecca Hall op de shortlist stonden voor Glinda en Evanora, maar wie precies voor welke rol auditie heeft gedaan is niet bekend. Zodoende weten we ook niet wie er nog kans maken op de laatste te vergeven hoofdrol, maar hopelijk horen we snel meer.

Volgende bericht Mortal Kombat: Legacy episode 4 online
Vorige bericht Visuele filmografie Stanley Kubrick

Tags

Tag Oz, The Great And Powerful Tag Rachel Weisz

Klik op een tag om de laatste nieuwtjes met die tag te bekijken.

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties, ben jij de eerste?

Reageren

Je kan enkel reageren als je ingelogd bent.

Direct registreren

BIOSCOOP [Bioscoop] Little Women
AWARDS [Awards] Le Mans '66
AWARDS [Awards] Parasite
BIOSCOOP [Bioscoop] 1917

Updates

Reacties

Forum