FilmCentrum

Registreren

Cast Lincoln uitgebreid

vrijdag 6 mei 2011 12:10 door Tom Hamoen - Bron

Tommy Lee JonesAl jaren zegt Steven Spielberg dat hij van plan is een film te maken over Abraham Lincoln. Lang was de onbetwiste hoofdrolspeler hierin Liam Neeson, die heel wat voorbereidend onderzoek deed. Toen hij vorig jaar echter afscheid nam van de productie besloot men Daniel Day Lewis te casten, en vandaag werden enkele nieuwe namen bekend gemaakt.

Tommy Lee Jones zal de rol van Thadeaus Stevens spelen. Stevens was een leider van de republikeinen en een congresman namens de staat Pensylvenia in het huis van afgevaardigden. Hij was voorstander van de afschaffing van de slavernij en kritisch over het document dat de burgeroorlog mede veroorzaakte.

Joseph Gordon LevittJospeh Gordon-Levitt (Inception) zal Robert, de oudste zoon van Lincoln spelen. Hij is de enige van de vier kinderen uit het gezin Todd – Lincoln die zijn tienerjaren heeft overleefd. Opvallend is dat deze acteur gelijkenis vertoont met James McAvoy, die onlangs nog in een film maakte over de moord op Lincoln getiteld The Conspirator die 4 augustus in Nederland wordt verwacht.

Daarnaast was al bekend Lincolns vrouw Mary zal worden gespeeld door Sally Field. Zij is net als Neeson al enige tijd aan het project verbonden, maar haar vooralsnog zal ze haar rol wel gestalte geven.

Namen die momenteel in onderhandeling zouden zijn, zijn die van Hal Holbrook, James Spader, John Hawkes, Tim Blake Nelson, Bruce McGill, Joseph Cross, David Costabile, Byron Jennings, Dakin Matthews, Boris McGiver, Gloria Reuben, Jeremy Strong en David Warshofsky. Niet allemaal de meest bekende namen, maar er zitten zeker enkele veelbelovende tussen.

Abraham “Abe” Lincoln was de 16e president van de Verenigde Staten en de eerste die in die functie werd vermoord. De film zal zich focussen op zijn politieke botsingen, de mannen van zijn kabinet en uiteindelijk het einde van de burgeroorlog die Amerika in zijn greep hield tijdens zijn bewind. Het script werd geschreven door Tony Kushner, die eerder al Munich schreef, en gebaseerd op het boek Team of Rivals van Pullitzerprijswinnaar Doris Kearns Goodwin.

Voorlopig zijn dit dus voornamelijk geruchten, maar aangezien Spielberg dit najaar wil beginnen filmen en mikt op een release laat in 2012 zal het niet lang duren voordat er meer definitieve namen bekend zullen worden. FilmCentrum zal je daarvan uiteraard op de hoogte houden.

Volgende bericht Karaktertrailers X-Men: First Class
Vorige bericht Nieuwe Immortals foto online

Tags

Tag Joseph Gordon-Levitt Tag Lincoln Tag Steven Spielberg Tag Tommy Lee Jones

Klik op een tag om de laatste nieuwtjes met die tag te bekijken.

Reacties (5)

HankHeen
vrijdag 6 mei 2011 om 15:37

Ik vraag me af waarom Spielberg een niet Amerikaanse acteur neemt. Het gaat tenslotte om Abraham Lincoln. Een op en top Amerikaan lijkt me.

Ramon
vrijdag 6 mei 2011 om 15:40

Daar heb je een punt, Day-Lewis is echt een typische Brit. Aan de andere kant is hij wel ontzettend goed in het neerzetten van de raarste personages, dus ik ga er wel vanuit dat hij ook deze Amerikaan goed kan neerzetten Glimlach

Tomhamoen
vrijdag 6 mei 2011 om 18:23

@Ramon: Inderdaad. Zo zette hij op ongeloofelijke wijze de ras-Amerikaan Bill the Butcher neer. Al had ik zelf toch ook liever Neeson gezien vooralsnog. Doch weet deze man me vaak nog wel te verrassen dus...het kan wel iets worden.

Nohands
zaterdag 7 mei 2011 om 14:43

Daniel Day Lewis is een groot acteur, die man moet in veel meer films mee gaan spelen!!!

Tomhamoen
zondag 8 mei 2011 om 00:22

Juist niet, daardoor bestaat de kans dat hij kwalitatief mindere films gaat maken wat dan weer afbreuk zal doen aan zijn werk. Daarnaast schijnt het dat elke rol 'm heel veel energie kost dus..nee, lijkt me niet goed als 'ie in meer films gaat spelen.

Reageren

Je kan enkel reageren als je ingelogd bent.

Direct registreren

OSCARS [Oscars] Oppenheimer
OSCARS [Oscars] The Zone of Interest
OSCARS [Oscars] The Holdovers
OSCARS [Oscars] Past Lives

Updates

Reacties

Forum

Ghostbusters: Frozen Empire