FilmCentrum

Registreren

Sint verkocht aan ruim 20 landen

vrijdag 13 mei 2011 12:35 door Ramon van Dam

SintHet filmfestival van Cannes is in volle gang, en dat betekent dat de makers van buitenlandse films weer druk bezig zijn om hun werk te vertonen aan zoveel mogelijk distributeurs om zo hun interesse te wekken. En hoewel Gooische Vrouwen de meest succesvolle Nederlandse film is in jaren is die film niet echt geschikt voor het buitenland, in tegenstelling tot de horrorfilm Sint van Dick Maas.

Producent Tom de Mol heeft vandaag aangekondigd dat men de film al aan ruim 20 landen heeft weten te verkopen, waaronder de Verenigde Staten, Groot-Brittannië, Duitsland, Frankrijk, China, Mexico, Japan en Australië. De moordende goedheiligman zal waarschijnlijk niet overal in de bioscopen te zien zijn, maar dit zal vrijwel zeker het geval zijn in Amerika en Engeland. Opmerkelijk genoeg wordt de film daar uitgebracht met ondertiteling, in Frankrijk en Duitsland zal de film daarentegen nagesynchroniseerd worden.

De Mol gaf tevens aan dat er gesprekken zijn geweest met diverse andere partijen, waaronder een Amerikaan die uiteindelijk afhaakte omdat het idee van Zwarte Piet racistisch over zou kunnen komen. In Nederland trok de film eind vorig jaar rond de 400.000 bezoekers.

In Sint bindt Frank (Egbert-Jan Weeber) de strijd aan met de moordlustige Niklas (Huub Stapel), een uit de dood herrezen bisschop die aan het begrip kindervriend een geheel nieuwe invulling geeft. Frank wordt daarin bijgestaan door zijn vriendin Lisa (Caro Lenssen) en de politierechercheur Goert (Bert Luppes). Een achtervolging over de besneeuwde daken van Amsterdam vormt één van de hoogtepunten van de film. Lees ook onze recensie van de film.

Volgende bericht Cartoon: Pirates of the Caribbean 4
Vorige bericht Iron Sky teaser verschenen

Tags

Tag Sint

Klik op een tag om de laatste nieuwtjes met die tag te bekijken.

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties, ben jij de eerste?

Reageren

Je kan enkel reageren als je ingelogd bent.

Direct registreren

OSCARS [Oscars] Black Panther
OSCARS [Oscars] Vice
BIOSCOOP [Bioscoop] Happy Death Day 2U
OSCARS [Oscars] The Favourite

Updates

Reacties

Forum

Destroyer