FilmCentrum

Registreren

Lars von Trier noemt zichzelf een nazi

woensdag 18 mei 2011 15:42 door Ramon van Dam - Bron

Lars von TrierLars von Trier heeft tijdens een persconferentie in Cannes voor zijn nieuwe film Melancholia weer eens van zich laten horen. De Deense regisseur staat erom bekend dit soort aangelegenheden nooit erg serieus te nemen, maar deze keer wist hij zelfs zijn hoofdrolspelers Kirsten Dunst en Charlotte Gainsbourg gechoqueerd achter te laten.

Op een vraag naar zijn Germaanse achtergrond reageerde Von Trier dat hij erachter is gekomen eigenlijk een nazi te zijn, en dat hij zich wel kan vinden in de ideeën van Hitler.

Lars von Trier
For a long time I thought I was a Jew and I was happy to be a Jew, then I met Susanne Bier and I wasn’t so happy. But then I found out I was actually a Nazi. My family were German. And that also gave me some pleasure. What can I say? I understand Hitler... I sympathize with him a bit.

Hieraan voegde hij nog toe niet voor de Tweede Wereldoorlog te zijn en geen hekel te hebben aan Joden ("zelfs niet aan Susanne Bier"), maar dat Israël nog wel "a pain in the ass" is.

Dat hij het verder allemaal niet al te serieus nam was wel te merken aan het feit dat hij aangaf wellicht een pornofilm te willen maken van drie tot vier uur met Dunst en Gainsbourg in de hoofdrollen. Beide actrices keken de filmmaker tijdens zijn monoloog naar verluid met open mond aan.

De laatste gewaagde uitspraak kwam als reactie op de vraag of hij voor zijn volgende film op een grotere schaal wilde werken. "Ja, wij nazi's houden er wel van om dingen op grote wijze aan te pakken. Misschien maak ik wel een film over de Endlösung," aldus Von Trier.

In Melancholia zullen we zien hoe een groot object vanuit de ruimte afstevent op onze aarde, waardoor alle bewoners van de planeet worden bedreigd. De grote cast bestaat onder andere uit Kirsten Dunst, Charlotte Gainsbourg, Alexander Skarsgård, Brady Corbet, Cameron Spurr, Charlotte Rampling, Jesper Christensen, John Hurt, Stellan Skarsgård, Udo Kier en Kiefer Sutherland. De film draait vanaf 25 augustus in de bioscoop.

Update
Er is nu ook een video opgedoken van (een deel van) de persconferentie. Bekijk hieronder zelf wat Von Trier nu precies heeft gezegd.

Volgende bericht Stephen Fry in The Hobbit
Vorige bericht Willy Wonka reünie

Tags

Tag Lars Von Trier Tag Melancholia Tag Nazi

Klik op een tag om de laatste nieuwtjes met die tag te bekijken.

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties, ben jij de eerste?

Reageren

Je kan enkel reageren als je ingelogd bent.

Direct registreren

OSCARS [Oscars] Oppenheimer
OSCARS [Oscars] The Zone of Interest
OSCARS [Oscars] The Holdovers
OSCARS [Oscars] Past Lives

Updates

Reacties

Forum

Godzilla x Kong: The New Empire