FilmCentrum

Registreren

Diverse Frankensteinfilms op komst

woensdag 25 mei 2011 19:22 door Ramon van Dam - Bron

Boris Karloff als het monster van FrankensteinIn 1818 bracht Mary Shelley haar boek Frankenstein; or, The Modern Prometheus uit, een voor die tijd vooruitstrevend verhaal over een wetenschapper die zijn obsessie voor leven en dood liet resulteren in het scheppen van een monster. Het boek wordt inmiddels gerekend tot één van de klassieke horrorverhalen en er zijn al talloze films over gemaakt, maar vandaag zijn er wederom enkele nieuwe aan deze lijst toegevoegd.

De belangrijkste aankondiging is dat Matt Reeves This Dark Endeavor zal gaan regisseren, gebaseerd op een nog te verschijnen boek van Kenneth Oppel. Reeves is onder andere bekend van Cloverfield en Let Me In, en het verhaal is bewerkt tot een filmscript door Jacob Aaron Estes. De officiële omschrijving van het boek luidt als volgt:

Frankenstein’s twin Konrad is gravely ill. His brother seeks out a mysterious old alchemist to help him produce the Elixir of Life, a serum that will bestow the gift of perpetual health. You can’t order this drink at a pub, and Frankenstein sets out on a dangerous adventure to find the elusive contents. He’s accompanied by his best friend Elizabeth, who is sweet on Konrad. Things get complicated among the three of them.

Een tweede film die eraan zit te komen is The Casebook of Victor Frankenstein, waarin Mary Shelley en haar man Percy zelf als personages optreden. In dit verhaal zien we Victor Frankenstein als een jonge geleerde die gaat experimenteren onder invloed van de gedichten van de twee schrijvers. Vandaag is bekend gemaakt dat David Auburn is aangetrokken om het script neer te pennen.

Verder zou Universal op dit moment samenwerken met Guillermo del Toro en Scott Stuber voor een remake van de bekende filmversie uit 1931. Die speelfilm introduceerde vele nieuwe elementen die we tegenwoordig als vaste onderdelen van het verhaal zien, en het maakte van Boris Karloff een grote ster.

Tot slot zou gitarist Slash zich met zijn vorig jaar opgerichte bedrijf Slasher Films gaan richten op een verfilming van de strip Wake the Dead. Die comic is geschreven door Steve Niles, die we weer kennen van 30 Days of Night.

Er staan dus vele nieuwe projecten rondom het klassieke horrorverhaal op stapel, maar zoals wel vaker bij dit soort thema's moeten we niet vreemd opkijken als niet al deze projecten daadwerkelijk de bioscoopzalen halen. De betrokken studio's zullen waarschijnlijk alles op alles zetten om hun versie zo vroeg mogelijk uit te brengen om de concurrentie voor te zijn.

Volgende bericht Nieuwe trailer The Smurfs
Vorige bericht Teaser All Stars 2: Old Stars

Tags

Tag Frankenstein Tag Guillermo Del Toro Tag Matt Reeves Tag Slash Tag The Casebook Of Victor Frankenstein Tag This Dark Endeavor Tag Wake The Dead

Klik op een tag om de laatste nieuwtjes met die tag te bekijken.

Reacties (2)

Nohands
donderdag 26 mei 2011 om 09:14

Ik vond die met Robert de Niro wel aardig.

Frankenstein (1994)

Ramon
donderdag 26 mei 2011 om 09:43

Ik ook, een weekje geleden toevallig nog gekeken Glimlach

Reageren

Je kan enkel reageren als je ingelogd bent.

Direct registreren

OSCARS [Oscars] Oppenheimer
OSCARS [Oscars] The Zone of Interest
OSCARS [Oscars] The Holdovers
OSCARS [Oscars] Past Lives

Updates

Reacties

Forum

Ghostbusters: Frozen Empire