FilmCentrum

Registreren

Het afscheid van Snape

donderdag 26 mei 2011 09:40 door Tom Hamoen - Bron

Alan Rickman als Severus SnapeHeel binnenkort komt misschien wel de grootste filmserie van de afgelopen 10 jaar tot een einde; de Harry Potter films. Voor de één een opluchting, voor de ander een moment voor enig verdriet. Ook voor de acteurs is het niet makkelijk en in korte features wordt dan ook al weemoedig teruggekeken op een bijzondere tijd. In de nieuwste Empire plaatste Alan Rickman zodoende een afsluitende brief.

Alan Rickman is misschien wel de meest gelauwerde acteur uit de serie, die met zijn rol van de gemene Snape menig hart heeft gestolen. Vlak na zijn laatste stemopnames schreef een prachtige brief, waarmee hij terugkijkt op een lange periode en memoreert waarom hij de rol destijds heeft aangenomen.

Vertaald staat er het volgende:

Voor Empire Magazine
26 april 2011
Ik kom net thuis van de geluidsstudio waar ik voor de absoluut laatste keer als Severus Sneep in een microfoon heb gesproken. Op het scherm waren er wat 10 jaar oude flashbackshots van Daniel, Emma en Rupert. Ze waren toen 12.

Ik ben ook net terug uit New York, en toen ik daar was zag ik Daniel (briljant) zingen en dansen op Broadway. Het leek alsof er een leven verstreek in slechts een paar minuten.

Drie kinderen zijn volwassenen geworden sinds een telefoontje met Jo Rowling, dat een kleine hint bevatte om me ervan te overtuigen dat er meer in Snape zat dan een niet veranderend kostuum, en dat ondanks dat er toen nog slechts drie boeken waren op dat moment ze het hele verhaal in zelfverzekerde handen had.

Het is een oude behoefte om verhalen te vertellen. Maar een verhaal behoeft een groot verhalenverteller. Bedankt voor alles Jo.

Alan Rickman

Volgende bericht Orlando Bloom bevestigd voor The Hobbit
Vorige bericht Nieuwe trailer The Smurfs

Tags

Tag Alan Rickman Tag Harry Potter Tag Harry Potter And The Deathly Hallows: Part II Tag Snape

Klik op een tag om de laatste nieuwtjes met die tag te bekijken.

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties, ben jij de eerste?

Reageren

Je kan enkel reageren als je ingelogd bent.

Direct registreren

OSCARS [Oscars] Oppenheimer
OSCARS [Oscars] The Zone of Interest
OSCARS [Oscars] The Holdovers
OSCARS [Oscars] Past Lives

Updates

Reacties

Forum

Ghostbusters: Frozen Empire