FilmCentrum

Registreren

Video-interview met Coen brothers

dinsdag 14 juni 2011 13:51 door Ramon van Dam - Bron

Joel en Ethan CoenDe gebroeders Coen behoren tot de hedendaagse top van de filmwereld, maar de beide broertjes staan er niet echt bepaald om bekend graag naar voren te komen in de media. Sterker nog, in hun lange carrière hebben ze slechts enkele interviews afgegeven. Afgelopen weekend hebben ze deze traditie echter gebroken tijdens de opening van het Elinor Bunin Munroe Film Center.

Samen met regisseur Noah Baumbach hebben Ethan en Joel ruim een uur lang op een podium gepraat over van alles en nog wat uit de filmwereld, maar met name over de manier waarop de drie filmmakers hun films doorgaans openen. Het volledige interview is onderaan dit bericht te bekijken.

Naast wat meer inzicht in hun persoonlijkheden krijgen we in het filmpje ook wat nieuwtjes te horen. Zo verraadt Baumbach op een gegeven moment dat de broers werken aan een film met veel muziek erin. Een hardnekkig gerucht blijft rondgaan dat de Coens iets hebben tegen de musicals, maar het duo ontkent dit hier stevig. Hun muziekfilm zou iets weg hebben van Margot at the Wedding, die weer gemaakt is door Baumbach.

Later sprak Joel ook nog even over hoe het is om te schrijven voor specifieke acteurs, in combinatie met het nieuwe script:

Joel Coen
In adaptations that we’ve done, even if we have ended up using the same actors, they have, generally speaking, been written because the characters are presented to you in an adaptation. So they’re written without regard to who’s necessarily going to play them, from our point of view. But in stories that we’re coming up with ourselves it’s frequently the case that we write for specific people although I have to say, the [musical] thing we’re doing now, we’re not writing specifically for any of the parts which is unusual for us.

De gebroeders Coen hebben altijd van alles op stapel staan en het is vaak weer even de vraag wat ze als volgende project oppakken, maar op dit moment lijkt Gambit de eerstvolgende film die ze gaan maken.

Volgende bericht 8 foto's Transformers: Dark of the Moon
Vorige bericht Josh Stewart in Dark Knight Rises

Tags

Tag Coen Brothers Tag Interview Tag Noah Baumbach

Klik op een tag om de laatste nieuwtjes met die tag te bekijken.

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties, ben jij de eerste?

Reageren

Je kan enkel reageren als je ingelogd bent.

Direct registreren

OSCARS [Oscars] Everything Everywhere All at Once
OSCARS [Oscars] Elvis
OSCARS [Oscars] All Quiet on the Western Front
OSCARS [Oscars] Triangle of Sadness

Updates

Reacties

Forum

John Wick: Chapter 4