FilmCentrum

Registreren

Regels Oscar Beste Film aangepast

woensdag 15 juni 2011 10:06 door Ramon van Dam - Bron

Oscar - Academy AwardDe Amerikaanse Academy of Motion Picture Arts and Sciences heeft in zijn lange geschiedenis alweer 83 keer de bekende Oscars uitgereikt, en door de jaren heen zijn de regels nogal eens veranderd. Een belangrijke wijziging van de laatste jaren was dat het aantal kanshebbers voor het gouden beeldje voor de Beste Film was verhoogd van vijf naar tien, maar ook dat gaat nu weer veranderen.

De Academy heeft vandaag middels een persbericht een aantal veranderingen aan de regels aangekondigd, waarvan die voor de belangrijkste categorie het meest ingrijpend zijn. Samen met PricewaterhouseCoopers heeft men gekeken naar de implicaties van andere aantallen genomineerden, en men is tot de conclusie gekomen dat een harde limiet niet wenselijk is.

"Een nominatie voor Beste Film zou blijk moeten geven van een uitzonderlijke prestatie. Als er bijvoorbeeld slechts acht films zijn die in een jaar die eer verdienen, dan zouden we ons niet verplicht moeten voelen om dat getal nog af te ronden", aldus de Academy.

Voortaan zullen er daarom vijf tot tien films een nominatie krijgen, dit aantal krijgen we ook echt pas te horen op de dag dat de genomineerden bekend worden gemaakt. Het proces om vervolgens tot een winnaar te komen blijft wel hetzelfde.

Volgens PricewaterhouseCoopers zouden deze regels tussen 2001 en 2008 als gevolg hebben gehad dat er jaren zouden zijn met vijf, zes, zeven, acht en negen genomineerden.

Het blijft echter niet bij deze aanpassingen, zo zal men ook voortaan standaard een Oscar uitrijken voor Beste Animatiefilm. Voorheen moesten de leden dit elk jaar handmatig goedkeuren. De eis dat er acht animatiefilms uitgekomen moeten zijn in het betreffende jaar blijft nog wel van kracht.

De gevolgen van de wijzigingen zullen we op 24 januari 2012 te zien krijgen, op die dag worden namelijk de kanshebbers voor de 84e uitreiking van de Oscars aangekondigd. Een uitgebreidere lijst van de nieuwe regels is te vinden op de website van de awards zelf.

Volgende bericht Our Idiot Brother trailer
Vorige bericht Jamie Foxx in Django Unchained?

Tags

Tag Oscars Tag Regels

Klik op een tag om de laatste nieuwtjes met die tag te bekijken.

Reacties (1)

valujet
woensdag 15 juni 2011 om 22:53

Prima, tenminste geen onzin meer als "the blind side" en "the kids are all right".

Reageren

Je kan enkel reageren als je ingelogd bent.

Direct registreren

OSCARS [Oscars] Oppenheimer
OSCARS [Oscars] The Zone of Interest
OSCARS [Oscars] The Holdovers
OSCARS [Oscars] Past Lives

Updates

Reacties

Forum

Godzilla x Kong: The New Empire