FilmCentrum

Registreren

Eerste Hobbit foto's opgedoken

donderdag 23 juni 2011 15:58 door Ramon van Dam - Bron

De opnames voor de twee films rondom The Hobbit zijn na jaren van problemen eindelijk in volle gang, en na wat castingnieuwtjes zijn er vandaag dan eindelijk de eerste, officiële foto's opgedoken van het aankomende tweeluik.

De drie afbeeldingen zijn onderaan dit bericht te zien en tonen ons onder andere het huis van Bilbo gevuld met de 13 dwergen en een blik op Ian McKellen als de tovenaar Gandalf. Op de laatste foto is regisseur Peter Jackson te zien die nog wat aanwijzingen geeft aan Martin Freeman, die we te zien zullen krijgen als het hoofdpersonage. Klik op de afbeeldingen voor iets grotere versies.

Volgens Jackson zijn deze twee films nog uitdagender om te maken dan de The Lord of the Rings trilogie, dit zou onder andere komen omdat bijvoorbeeld Gandalf nu wordt omgeven door 14 kleine personages. Voor al deze situaties moet er gewerkt worden met technieken als forced perspective, wat het geheel complexer maakt.

Verder geeft de filmmaker nog aan dat er 254 opnamedagen gepland staan. Dit is slechts 12 dagen minder dan de vorige trilogie, terwijl we hier met een film minder te maken hebben.

Het boek van Tolkien wordt in twee delen naar de bioscoop gebracht als The Hobbit: An Unexpected Journey en The Hobbit: There and Back Again. De eerste film draait vanaf 13 december 2012 in de bioscoop, terwijl de afsluiter op 12 december 2013 in première gaat.

Volgende bericht Video-interview Cars 2 crew
Vorige bericht Harry Potter infographic en Pottermore

Tags

Tag Afbeelding Tag Foto Tag The Hobbit Tag The Hobbit: There And Back Again

Klik op een tag om de laatste nieuwtjes met die tag te bekijken.

Reacties (2)

Walter
donderdag 23 juni 2011 om 17:30

vind ik ENORM leuk!

Tomhamoen
donderdag 23 juni 2011 om 20:24

Opmerkelijke foto's. Goed om Gandalf weer terug te zien.

Reageren

Je kan enkel reageren als je ingelogd bent.

Direct registreren

OSCARS [Oscars] Oppenheimer
OSCARS [Oscars] The Zone of Interest
OSCARS [Oscars] The Holdovers
OSCARS [Oscars] Past Lives

Updates

Reacties

Forum

Ghostbusters: Frozen Empire