FilmCentrum

Registreren

Titel vervolg 300 en mogelijke regisseurs

dinsdag 28 juni 2011 10:57 door Ramon van Dam - Bron

300Vijf jaar geleden kregen we te maken met 300, de actiefilm van Zack Snyder was een gigantische hit en de fans vroegen al snel of er een vervolg mogelijk was. Frank Miller, auteur van de graphic novel waar de film op gebaseerd was, reageerde snel met het nieuws dat hij een vervolg aan het maken was dat zich voor en tijdens het eerste boek zal afspelen.

Deze keer zal het verhaal tien jaar beslaan in plaats van slechts drie dagen. We zullen de vloten van zowel Athene als Perzië te zien krijgen en het boek krijgt elementen met spionage. De eindstrijd zal dit keer een gigantisch slachtveld op het water zijn dat zich afspeelt tijdens de gebeurtenissen van 300.

We beginnen dus tien jaar voor de gebeurtenissen van het vorige boek, dit keer bij de slag bij Marathon. De hoofdpersoon is Themistocles, die in tegenstelling tot Leonidas een held is die zich met leugens en samenzweringen door het leven heen worstelt. De belangrijkste verhaallijn is die van Xerxes, we zien hoe de heerser die we ook al in de vorige film zagen op zoek is naar de mogelijkheid om zelf een god te worden.

Tot nu toe was de werktitel van het vervolg dan ook simpelweg Xerxes, maar vandaag is bekend geworden dat de film officieel door het leven zal gaan als 300: Battle of Artemisia. Bovendien is het lijstje met mogelijk regisseurs teruggedrongen tot twee namen.

Vanwege zijn drukke schema rondom Superman: Man of Steel kan Zack Snyder niet terugkeren als regisseur, maar volgens Deadline zouden Noam Murro en Jaume Collet-Serra nog kans maken op een plekje op de regiestoel. Murro heeft enkel de komedie Smart People op zijn naam staan, maar in de toekomst maakt hij ook Die Hard 5. Collet-Serra was verantwoordelijk voor Orphan en Unknown, en mogelijk regisseert hij de Dracula-film Harker.

Het is nog niet bekend wanneer men zal beginnen aan de opnames van de film, evenmin weten we wanneer we het eindresultaat in de bioscoop kunnen verwachten. Wel is in ieder geval zeker dat men weer dezelfde stijl als die van de eerste film zal toepassen.

Volgende bericht Labyrinth vandaag 25 jaar oud
Vorige bericht Wat is Jupiter Rising van de Wachowski's?

Tags

Tag 300 Tag 300: Battle Of Artemisia Tag Jaume Collet-Serra Tag Noam Murro Tag Xerxes

Klik op een tag om de laatste nieuwtjes met die tag te bekijken.

Reacties (5)

kocas92
dinsdag 28 juni 2011 om 13:47

Ik hoop dat miller het niveau van het eerste boek kan aanhouden. Ik vind het spijtig dat snyder niet terugkeert als regisseur, maar toch ben ik zeer benieuwd in de film.

Ramon
dinsdag 28 juni 2011 om 13:52

@kocas92: same here, deel 1 was een geweldige actiefilm! Dat kwam niet alleen door het verhaal, maar ook door de keiharde actie in de stijl van Snyder. Laten we inderdaad hopen dat ze dat kunnen aanhouden...

GrayFox
dinsdag 28 juni 2011 om 15:31

Interessant om een grote verhaallijn aan Xerxes te besteden. In het origineel vond ik zijn personage heel vet en mysterieus neergezet, maar vraag me af wat het resultaat is wanneer dit karakter verder wordt uitgediept, aangezien het toch meer een karikatuur was. Is al bekend of dezelfde acteur hem zal spelen?

Ramon
dinsdag 28 juni 2011 om 15:44

@GrayFox: er is nog niks bekend qua casting, laten we hopen van wel!

valujet
woensdag 29 juni 2011 om 01:46

Ben Affleck for Xerxes!

Reageren

Je kan enkel reageren als je ingelogd bent.

Direct registreren

BIOSCOOP [Bioscoop] Little Women
AWARDS [Awards] Le Mans '66
AWARDS [Awards] Parasite
BIOSCOOP [Bioscoop] 1917

Updates

Reacties

Forum

I Am Greta