FilmCentrum

Registreren

Labyrinth vandaag 25 jaar oud

dinsdag 28 juni 2011 13:44 door Ramon van Dam - Bron

LabyrinthJim Henson is natuurlijk voornamelijk bekend vanwege The Muppets, maar samen met zijn studio heeft hij ook nog wat andere films gemaakt waarin fantasievolle wezens rijkelijk aanwezig waren. Denk hierbij aan films als The Dark Crystal, maar het is vooral Labyrinth dat menig hart sneller doet kloppen van de nostalgie.

In de film zagen we Jennifer Connelly als een jong meisje dat haar broertje moet gaan zoeken in het rijk van Jareth the Goblin King, gespeeld door David Bowie. Tijdens haar zoektocht komt ze allerlei rare wezens tegen, waarvan het duidelijk is dat veel van de dialogen werden geschreven door Terry Jones (Monty Python). Wie herinnert zich niet de twee deuren waarvan er eentje altijd liegt, terwijl de andere enkel de waarheid kan vertellen?

Een andere bekende scène is die waarin Jareth en het meisje rondlopen in een trappenhuis dat recht uit een werk van M.C. Escher zou kunnen komen, en ook de soundtrack van Bowie zullen velen zich nog kunnen herinneren.

Het is vandaag precies 25 jaar geleden dat de film zijn internationale première beleefde, hoewel Nederland destijds nog moest wachten tot 18 december. Bij /Film is een documentaire te bekijken van ongeveer een uur over de totstandkoming van de film. Wat zijn jullie herinneringen aan Labyrinth?

Volgende bericht Nederlandse stemopnames The Smurfs
Vorige bericht Titel vervolg 300 en mogelijke regisseurs

Tags

Tag Jim Henson Tag Jubileum Tag Labyrinth

Klik op een tag om de laatste nieuwtjes met die tag te bekijken.

Reacties (2)

valujet
woensdag 29 juni 2011 om 01:43

Deze hebben we destijds op de basisschool gekeken om een of andere reden. En toen was 'ie natuurlijk al 15 jaar uit; anders zou het betekenen dat ik heel erg oud ben.

Ramon
woensdag 29 juni 2011 om 09:24

En dat zou maf zijn! Knipoog

Eén van mijn favoriete nostalgiefilms. Het boek "The Goblins of Labyrinth" is een aanrader, het bevat vele schetsen en achtergrondinformatie.

Reageren

Je kan enkel reageren als je ingelogd bent.

Direct registreren

BIOSCOOP [Bioscoop] Little Women
AWARDS [Awards] Le Mans '66
AWARDS [Awards] Parasite
BIOSCOOP [Bioscoop] 1917

Updates

Reacties

Forum