FilmCentrum

Registreren

Prometheus binnen de Alien-franchise

woensdag 29 juni 2011 11:36 door Ramon van Dam - Bron

AlienDe afgelopen jaren was Ridley Scott druk bezig met de voorbereidingen van een prequel op de Alien-reeks, waarvan hij in 1979 al aan het het roer stond. Diverse ideeën en geruchten kwamen langs, maar vorig jaar verbaasde hij iedereen door aan te kondigen dat men alle ideeën voor de prequel heeft omgezet in het geheel nieuwe sciencefiction-avontuur Prometheus.

Millennium-ster Noomi Rapace zal de hoofdrol vertolken in het actiespektakel, en het geheel moet vanaf 2 augustus 2012 te zien zijn in de Nederlandse bioscopen. Haar mannelijke tegenhanger zal worden gespeeld door de steeds populairder wordende Michael Fassbender, en er zijn nog andere grote rollen voor onder andere Charlize Theron, Idris Elba en Guy Pearce.

Toch bleven er de laatste tijd nog geruchten binnenstromen dat het sciencefiction-avontuur niet geheel losstaat van de Alien-films, en schrijver Damon Lindelof heeft nu eindelijk bevestigd dat het toch iets te maken heeft met dat universum.

Tijdens een uitgebreid interview liet de schrijver van de tv-serie Lost los hoe de film zich zal verhouden tot de bestaande delen uit de reeks:

So a true prequel should essentially proceed the events of the original film, but be about something entirely different, feature different characters , have an entirely different theme, although it takes place in that same world. That was my fundamental feeling about what this movie wanted to be.

Het geheel zal zich dus afspelen in dezelfde wereld, terwijl het wel zijn eigen verhaal vertelt.

Verder ging Lindelof nog in op de geruchten dat hij het originele script van Jon Spaihts volledig herschreven zou hebben, volgens de auteur is dat schromelijk overdreven. Lang niet alles uit dat eerste idee zit nu in de film, maar hij erkent dat er zeker goede elementen in zaten die hij heeft bewaard.

Bij /Film vind je nog veel meer interessante quotes, terwijl de video van het bijna drie uur durende interview hier te vinden is. De schrijver praat daar over nog veel meer andere onderwerpen, waaronder Star Trek, 1952 en Cowboys & Aliens.

Volgende bericht Three Musketeers trailer
Vorige bericht Mission: Impossible 4 trailer in hoge kwaliteit

Tags

Tag Damon Lindelof Tag Prometheus

Klik op een tag om de laatste nieuwtjes met die tag te bekijken.

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties, ben jij de eerste?

Reageren

Je kan enkel reageren als je ingelogd bent.

Direct registreren

OSCARS [Oscars] Oppenheimer
OSCARS [Oscars] The Zone of Interest
OSCARS [Oscars] The Holdovers
OSCARS [Oscars] Past Lives

Updates

Reacties

Forum

Ghostbusters: Frozen Empire