FilmCentrum

Registreren

Disney verfilmt weer attractie

donderdag 30 juni 2011 11:38 door Ramon van Dam - Bron

Walt Disney StudiosWalt Disney Studios heeft al aardig wat films gemaakt gebaseerd op de attracties uit hun pretparken, met Pirates of the Caribbean natuurlijk als het bekendste voorbeeld. De komende jaren komen hier nog wat verfilmingen bij, waaronder het door Guillermo del Toro geproduceerde The Haunted Mansion en 20,000 Leagues Under the Sea, mogelijk onder regie van David Fincher.

Daarnaast zal Jon Favreau (Iron Man) een overkoepelende film maken over de pretparken zelf, en inmiddels is er alweer een verfilming van een attractie aangekondigd. Deze keer is Matterhorn aan de beurt, een dubbele achtbaan die gebaseerd is op de gelijknamige berg uit de Alpen.

De film gaat voorlopig door het leven onder de werktitel The Hill, en het verhaal zal gaan over vijf kinderen die bovenop de berg in aanraking komen met enkele yeti's. Van de crew is tot nu toe enkel bekend dat Jason Dean Hall het script zal schrijven.

De attractie is bedacht door Walt Disney zelf en werd geopend in 1959, maar sindsdien zijn er nog diverse aanpassingen doorgevoerd. Zo werden er later nog drie monsters toegevoegd aan de rit die de bezoekers toeschreeuwen als ze langskomen. Het is nog niet bekend wanneer de film moet verschijnen.

Volgende bericht Thor 2 bevestigd voor zomer 2013
Vorige bericht Three Musketeers trailer

Tags

Tag Attractie Tag Disney Tag Matterhorn

Klik op een tag om de laatste nieuwtjes met die tag te bekijken.

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties, ben jij de eerste?

Reageren

Je kan enkel reageren als je ingelogd bent.

Direct registreren

OSCARS [Oscars] Black Panther
OSCARS [Oscars] Vice
BIOSCOOP [Bioscoop] Happy Death Day 2U
OSCARS [Oscars] The Favourite

Updates

Reacties

Forum

Midsommar