FilmCentrum

Registreren

Andere naam Captain America in 3 landen

dinsdag 5 juli 2011 14:28 door Ramon van Dam - Bron

Captain America: the First AvengerIn een zomer vol superheldenfilms heeft vooral Marvel flink wat voor ons in petto. Captain America: The First Avenger staat gepland voor een Nederlandse release op 28 juli 2011 en wordt geregisseerd door Joe Johnston. Chris Evans zal te zien zijn als de superheld uit de titel, terwijl Hugo Weaving zijn tegenstander Red Skull zal vertolken.

Eén van de kenmerkende eigenschappen van Captain America is uiteraard het land dat hij vertegenwoordigt, America zit niet voor niets in de titel. Het was te verwachten dat sommige landen hier niet al te blij mee zouden zijn, en daarom boden Paramount en Marvel een alternatieve optie aan.

In plaats van Captain America: The First Avenger mogen buitenlandse distributeurs de film ook aanprijzen als simpelweg The First Avenger, om zo te voorkomen dat landen die niet direct vriendschappelijk tegenover de VS staan minder geld binnenhalen.

De resultaten van deze opvallende ontwikkeling zijn vandaag bekend gemaakt, en waarschijnlijk valt het allemaal relatief nog wel mee. De enige landen die voor de alternatieve titel hebben gekozen zijn Rusland, Zuid-Korea en Oekraïne. Er zijn geen specifieke redenen opgegeven, maar al deze landen hebben een negatieve geschiedenis met de Verenigde Staten.

Overigens is er ook nog een kans dat de film in China helemaal niet vertoond gaat worden, al heeft dit niet direct iets te maken met de titel. Er worden jaarlijks slechts 20 buitenlandse titels toegelaten tot de bioscopen aldaar, en het lijkt erop dat de superheldenfilm buiten de boot zal vallen. Grappig genoeg was Battle: Los Angeles er een enorme hit, waarin de Amerikaanse stad er flink van langs krijgt door aliens.

Volgende bericht Bioscoop top 10 week 27
Vorige bericht Final Destination 5 poster

Tags

Tag Captain America: The First Avenger

Klik op een tag om de laatste nieuwtjes met die tag te bekijken.

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties, ben jij de eerste?

Reageren

Je kan enkel reageren als je ingelogd bent.

Direct registreren

OSCARS [Oscars] Black Panther
OSCARS [Oscars] Vice
BIOSCOOP [Bioscoop] Happy Death Day 2U
OSCARS [Oscars] The Favourite

Updates

Reacties

Forum

The Lion King