FilmCentrum

Registreren

Sin City: A Dame to Kill For in ontwikkeling

vrijdag 22 juli 2011 11:40 door Ramon van Dam - Bron

Sin CityHet is alweer zes jaar geleden dat Robert Rodriguez ons Sin City bracht, een bioscoopbewerking van de bekende graphic novels van Frank Miller. Eén van de redenen waarom de verfilming zo succesvol is gebleken is het feit dat de tekeningen uit de strips vrijwel één op één overgenomen werden naar het witte doek. Bovendien mocht Miller actief meeregisseren, en deze ervaring beviel hem zo goed dat hij besloot zelf de klassieker The Spirit te verfilmen, zonder veel succes overigens.

Vanaf het begin heeft Rodriguez al aangegeven dolgraag een vervolg te willen maken, maar echt concrete stappen bleven tot nu toe steeds uit. Tijdens de Comic-Con in San Diego heeft de filmmaker echter aangegeven dat Frank Miller een script heeft geschreven voor de tweede film, waaarvan hij bovendien aangaf dat men eind dit jaar al zou kunnen beginnen met filmen.

Het vervolg krijgt waarschijnlijk de titel Sin City: A Dame to Kill For mee, wat tevens de naam is van één van de originele graphic novels. Naast dit verhaal worden er ook twee nieuwe scenario's gecombineerd voor het script van de film, waarbij bekend werd gemaakt dat één van deze nieuwe verhalen de titel The Long Bad Night heeft.

Het is nog niet bekend wie er in de film zullen spelen, maar in de graphic novel van A Dame to Kill For komen de personages Marv en Nancy voor. In de eerste film werden ze gespeeld door Mickey Rourke en Jessica Alba, waardoor de kans groot is dat ze weer zullen terugkeren voor het vervolg.

Jaren geleden sprak Rodriguez overigens meerdere malen zijn wens uit om Angelina Jolie te casten voor een tweede film, maar naar verluid bedankte ze in 2007 voor de eer omdat er maar geen vooruitgang was bij de productie.

Volgende bericht Poster The Raven
Vorige bericht Star Wars deleted scenes

Tags

Tag Robert Rodriguez Tag Sin City 2 Tag Sin City: A Dame To Kill For

Klik op een tag om de laatste nieuwtjes met die tag te bekijken.

Reacties (3)

kocas92
vrijdag 22 juli 2011 om 16:56

Eindelijk eens wat beter nieuws uit Troublemaker Studios. Zou liever hebben dat Rodriguez zich concentreert op de nieuwe Sin City dan op enkele overbodige Machete-vervolgen.

Ramon
vrijdag 22 juli 2011 om 16:58

@kocas92: of Spy Kids deel 12 Glimlach

Tomhamoen
zaterdag 23 juli 2011 om 11:12

@Ramon: Deel 12? Ze waren toch bezig met deel 32? Waarin we 20e generatie spy-kids zien in 10D? Tong

Maareh, dit zou ik ook veel liever zien. Laat maar komen.

Reageren

Je kan enkel reageren als je ingelogd bent.

Direct registreren

OSCARS [Oscars] Oppenheimer
OSCARS [Oscars] The Zone of Interest
OSCARS [Oscars] The Holdovers
OSCARS [Oscars] Past Lives

Updates

Reacties

Forum

Godzilla x Kong: The New Empire