FilmCentrum

Registreren

Terry Gilliam wil Mr. Vertigo maken

maandag 1 augustus 2011 12:04 door Ramon van Dam

Terry GilliamTerry Gilliam staat bekend om de bizarre elementen van zijn films, maar wellicht net zo bekend is het feit dat hij vaak veel meer hooi op zijn vork neemt dan hij aan kan. Geplaagd door allerlei vormen van pech sneuvelen veel van zijn projecten dan ook vroegtijdig, maar hij heeft nu zelf aangegeven toch weer iets nieuws op te pakken.

Het gaat om een adaptatie van het boek Mr. Vertigo van Paul Auster uit 1994, waarin Walt the Wonder Boy terug kijkt naar zijn jongen jaren. Walt heeft namelijk de gave dat hij zichzelf kan laten weven en past dit dan ook succesvol toe in een circus, maar onderweg komt hij in de problemen door onder andere de Ku Klux Klan, de maffia van Chicago en zijn oom Slim.

Het boek schijnt redelijk bizar te zijn, wat natuurlijk recht in het straatje van Gilliam lijkt te passen. De filmmaker wil al vele jaren The Man Who Killed Don Quixote naar het witte doek brengen, maar het wil maar niet vlotten en zijn laatste bioscoopfilm was The Imaginarium of Doctor Parnassus uit 2009.

Volgende bericht High-res Spider-Man foto's
Vorige bericht Olivia Wilde als pornoster Linda Lovelace?

Tags

Tag Mr. Vertigo Tag Terry Gilliam

Klik op een tag om de laatste nieuwtjes met die tag te bekijken.

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties, ben jij de eerste?

Reageren

Je kan enkel reageren als je ingelogd bent.

Direct registreren

OSCARS [Oscars] Oppenheimer
OSCARS [Oscars] The Zone of Interest
OSCARS [Oscars] The Holdovers
OSCARS [Oscars] Past Lives

Updates

Reacties

Forum

Godzilla x Kong: The New Empire