FilmCentrum

Registreren

Tim Hill maakt Short Circuit reboot

zaterdag 6 augustus 2011 16:54 door Ramon van Dam - Bron

Short CircuitIn 1986 verscheen Short Circuit in de bioscoop, een film over een robot die tot leven komt nadat hij door de bliksem is getroffen. Inmiddels is de film een cultklassieker geworden, en Dimension Films denkt dat de tijd rijp is voor een reboot.

Zojuist is bekend gemaakt dat Tim Hill de herstart van de franchise zal gaan regisseren. Hill is met titels als Hop, Alvin and the Chipmunks en Garfield: A Tale of Two Kitties vooral bekend van kinderfilms.

De eerste berichten over een mogelijke reboot bereikten ons in 2009 toen bekend werd dat de studio de rechten had overgenomen, waarna het de bedoeling was dat Steve Carr de film zou gaan regisseren. Het één en ander is ondertussen dus veranderd, en naar het schijnt zal Tim Hill ook het reeds geschreven script van Dan Milano onder handen gaan nemen.

In de originele film speelden Ally Sheedy en Steve Guttenberg de hoofdrollen, en de robot Johnny 5 bleek later een grote inspiratiebron voor het robotje Wall-E van Pixar.

Volgende bericht Amazing Spider-Man 2 al aangekondigd
Vorige bericht Anonymous trailer #2

Tags

Tag Reboot Tag Short Circuit Tag Tim Hill

Klik op een tag om de laatste nieuwtjes met die tag te bekijken.

Reacties (1)

Andrew
zaterdag 6 augustus 2011 om 21:46

Dit is nu typisch een initiatief dat ik het voordeel van de twijfel wil geven. Omdat het origineel al weer een flinke tijd geleden is - en veel mensen de film dus niet (meer) kennen - geef ik deze remake bij voorbaat al meer kans dan een reboot/remake van bijvoorbeeld Superman of Spider-Man.
Bovendien kan een dergelijke film wellicht profiteren van de ontwikkelingen op het gebied van speciale effecten en robotica. Dus als de makers voldoende herkenbare én nieuwe elementen in de nieuwe film stoppen voor de liefhebbers van het origineel, en de karakters een beetje geloofwaardiger maken, kan het best wat worden. Zolang ze maar oppassen dat het geen Bicentennial Man gaat worden, want die bestaat al.

Reageren

Je kan enkel reageren als je ingelogd bent.

Direct registreren

OSCARS [Oscars] Oppenheimer
OSCARS [Oscars] The Zone of Interest
OSCARS [Oscars] The Holdovers
OSCARS [Oscars] Past Lives

Updates

Reacties

Forum

Ghostbusters: Frozen Empire