FilmCentrum

Registreren

Harry Potter makers verfilmen Stephen King

donderdag 11 augustus 2011 09:47 door Ramon van Dam - Bron

Stephen Kings The StandNu de Harry Potter saga na vele jaren toch echt tot een einde is gekomen zullen ze bij Warner Bros. wel even met de handen in het haar zitten. De reeks boekenverfilmingen was telkens weer een gegarandeerd succes aan de kassa's, maar nu het erop zit wordt het tijd om op zoek te gaan naar een nieuwe franchise.

We weten al enkele maanden dat regisseur David Yates met het idee zit te spelen om The Stand naar het witte doek te brengen, een populair boek van Stephen King uit 1978. Zojuist is bekendgemaakt dat de filmmaker inderdaad betrokken is bij de totstandkoming van het project, en bovendien zal schrijver Steve Kloves meewerken aan de mogelijk meerdelige franchise. Gezamenlijk waren Yates en Kloves grotendeels verantwoordelijk voor de meeste films over de tovenaarsleerling.

Het is nog niet bekend wanneer men de film wil gaan maken, maar een interessant feitje is dat het boek al eerder op film is vastgelegd. Midden jaren '90 speelden Gary Sinise, Molly Ringwald, Miguel Ferrer en Matt Frewer de hoofdrol in een mini-serie gebaseerd op het verhaal van King.

Het boek is in Nederland uitgebracht als De Beproeving en gaat over een post-apocalyptische wereld waarin een virus alles en iedereen bedreigt. De lezer volgt gedurende het verhaal vele personages door heel de Verenigde Staten heen in een strijd tussen goed en kwaad, waarbij King bewust vele verwijzingen naar The Lord of the Rings in het verhaal plaatste. Meer informatie is te vinden op Wikipedia.

Volgende bericht Dragon Tattoo muziek van Reznor online
Vorige bericht Ook Harold & Kumar 3 trailer online

Tags

Tag David Yates Tag Stephen King Tag The Stand

Klik op een tag om de laatste nieuwtjes met die tag te bekijken.

Reacties (1)

Andrew
vrijdag 12 augustus 2011 om 09:13

Als ze meer King-werk gaan (her)verfilmen moeten ze wel van 'Christine' afblijven. De versie van John Carpenter is nu eenmaal ongeëvenaard...

Reageren

Je kan enkel reageren als je ingelogd bent.

Direct registreren

OSCARS [Oscars] Oppenheimer
OSCARS [Oscars] The Zone of Interest
OSCARS [Oscars] The Holdovers
OSCARS [Oscars] Past Lives

Updates

Reacties

Forum

Ghostbusters: Frozen Empire