FilmCentrum

Registreren

Cartoon: Rise of the Planet of the Apes

maandag 15 augustus 2011 09:36 door Ramon van Dam

Elke week vind je hier op FilmCentrum een nieuwe filmgerelateerde cartoon. Het schrijfwerk voor deze cartoons wordt verzorgd door Walter Dijkshoorn, waarna Hans Gravekamp ze visueel uitwerkt. Elke week vestigt dit tweetal met een knipoog de aandacht op iets uit de filmwereld.

Rise of the Planet of the ApesDeze week gaat de cartoon over Rise of the Planet of the Apes, de prequel van Planet of the Apes die vanaf donderdag in de bioscoop draait. Het geheel is geregisseerd door Rupert Wyatt en met behulp van motion capturing zijn de digitale apen uit de film levensecht op het witte doek te zien.

De jonge wetenschapper Will Rodman (James Franco) staat op het punt om zijn levenswerk te realiseren; de ontdekking van een remedie tegen Alzheimer. Zijn experimenten op primaten hebben echter ongewone bijwerkingen, diegenen die het medicijn toegediend krijgen vertonen namelijk een enorme verhoging van de hersenactiviteit. De jonge chimpansee Caesar is de eerste primaat die een bijzondere intelligentie vertoont. Wanneer hij zich verraden voelt door de mensen die hij al heel zijn leven vertrouwde, begint een grote strijd die de primaten moet bevrijden van de onderdrukking door de mensheid...

Cartoon: Rise of the Planet of the Apes

Volgende bericht Nieuwe Kevin Smith in twee delen
Vorige bericht Nieuwe Drive poster en tv-spot

Tags

Tag Cartoon Tag Rise Of The Planet Of The Apes

Klik op een tag om de laatste nieuwtjes met die tag te bekijken.

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties, ben jij de eerste?

Reageren

Je kan enkel reageren als je ingelogd bent.

Direct registreren

OSCARS [Oscars] Oppenheimer
OSCARS [Oscars] The Zone of Interest
OSCARS [Oscars] The Holdovers
OSCARS [Oscars] Past Lives

Updates

Reacties

Forum

Ghostbusters: Frozen Empire