FilmCentrum

Registreren

John Malkovich duikt in de stripwereld

maandag 11 januari 2010 13:29 door Tom Hamoen - Bron

John MalkovichDe laatste tijd is bekend geworden dat acteur John Malkovich in maar liefst drie comicverfilmingen zijn opwachting zal maken.

In een Italiaans interview kondigde de acteur aan dat hij de rol van villain Vulture op zich zal nemen in de vierde Spider-Man. Eerder was Malkovich al in de running voor de rol van The Green Goblin in deel 1, maar zag die aan zijn neus voorbij gaan aan Willem Dafoe.

Vulture is een voormalige elecktronicamonteur op leeftijd die een harnas heeft ontwikkeld om mee te kunnen vliegen en zijn leven te verlengen. Daarnaast is Vulture met biochemische processen in staat zijn jeugd te herstellen en om die van anderen te stelen. Zijn krachten zijn gewild en werden in de comics meerdere malen gestolen.

Of Spidey (Toby Maquire) het zal moeten opnemen tegen Vulture is echter nog niet zeker. Zowel de studio's als regisseur Sam Raimi zijn nog niet geheel tevreden over het script en het kan wel eens zo zijn dat deze villain het daarbij zal moeten ontgelden. Hoe dan ook kunnen we Spider-Man 4 verwachten in 2011 of 2012.

Ook maakte men onlangs bekend dat Malkovich de rol van John C. Reilly in de verfilming van Red zal overnemen. Over welke rol het hier gaat is nog niet bekend, wel dat het verhaal gaat over CIA-agent Paul Moses (Bruce Willis) die terugkeert van zijn pensioen wanneer er een aanslag op hem wordt gepleegd. Met een speciaal team gaat hij op jacht naar de dader.

De film met o.a. Karl Urban, Morgan Freeman en Hellen Mirren word eind oktober in de Amerikaanse bioscopen verwacht. Een Nederlandse release is nog niet bekend.

Al eerder tekende Malkovich voor een rol in de verfilming van Jonah Hex. Hierin moet de premiejager uit de titel, gespeeld door Josh Brolin en bijgestaan door Megan Fox, voorkomen dat voodoobeoefenaar Quintin Turnbull een leger ondoden op zuid-Amerika loslaat. Inmiddels bevindt de film zich in postproductie en wordt op 9 september 2010 in de Nederlandse bioscopen verwacht.

Volgende bericht 20 jaar The Simpsons
Vorige bericht Hans Zimmer niet terug voor Pirates 4

Tags

Tag John Malkovich Tag Jonah Hex Tag Red Tag Spider-Man 4

Klik op een tag om de laatste nieuwtjes met die tag te bekijken.

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties, ben jij de eerste?

Reageren

Je kan enkel reageren als je ingelogd bent.

Direct registreren

OSCARS [Oscars] Oppenheimer
OSCARS [Oscars] The Zone of Interest
OSCARS [Oscars] The Holdovers
OSCARS [Oscars] Past Lives

Updates

Reacties

Forum

Ghostbusters: Frozen Empire